AK Parti Afşin İlçe Başkanı İstifa Etti

AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

AK Parti'yi her zaman ve her zeminde kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakışır bir şekilde temsil etmeye çalıştığını ifade eden Kırbıyık, sağlık sorunları ve iş yoğunlu nedeniyle İlçe Başkanlığı görevinden istifa ettiğini söyledi.

2 buçuk yıllık yürüttüğü ilçe başkanlığı görevinde çok sayıda seçim geçirdiğini ve Afşin'in her seçimden oyunu katlayarak zaferle çıktıklarını belirten Kırbıyık, " AK Parti'deki aktif siyaset hayatımızın iş yoğunluğu, sağlık sorunları ve gelişen olaylar neticesinde sonuna geldik. AK Parti'de siyaset yapmaktan onur duydum" dedi.

AK Partinin arkasında halkın yer aldığını belirten ve görev sürecini değerlendiren Kırbıyık, " AK Partinin, davasının milyonlarca neferi var. Bu davanın sahibi ve temsilcisi kurucu Genel Başkanımız, liderimiz, Cumhurbaşkanımız ve Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan var. AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı adına Cumhurbaşkanımızın her zaman arkasında ve bir nefer olarak emrinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Genel Merkezimizden bize bu görev tevdi edildiği günden itibaren görev yapmayı onur ve gurur olarak kabul ettik 25 arkadaşımla beraber.  16 Kasım 2014 yılın göreve başladığımızda ilk işimiz ilçemize ve partimize yakışır parti binasına kavuşturmak oldu. Ardından sahaya indik ve belediye, Cumhurbaşkanlığı seçiminde aktif olarak yer aldık. Ardından iki defa milletvekili seçimi yapıldı. Bütün seçimlerde Afşin'de AK Partinin oyunu yükselterek çıktık. İlk defa iktidar partisinden Afşin'imizden bir milletvekili çıkarttık. Partimizin her kademesi ile istişare içerisinde olduk" diye konuştu.

Türkiye'nin, 15 Temmuz 2016'da hain bir darbe girişiminden zaferle çıktığını ifade eden Kırbıyık, konuşmasına şöyle devam etti:

" 15 Temmuz'da şehir olan kardeşlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bu süreçte Türkiye, hain, kahpe, FETÖ ve paralel devlet yapısının kalkışması ile karşı karşıya geldi. AK Parti İlçe Teşkilatı olarak, Cumhurbaşkanımızın çağrısından öncesinde ve sonrasında meydanlara indi ve darbeye karşı koymak için mücadele etti. 45 gün boyunca halkımızla birlikte meydanlarda ülkemizi bayrağımızı bekledik. Bu zorlu süreci halkımızın da desteğiyle atlatmayı bildik."

"Aktif olarak siyasette olmasa bile bir nefer olarak Reisimizin izinde ve arkasında olacağız" diyen Kıbıyık, " AK Partiye desteğimiz devam edecek ve partimizin emrinde olacağız. Kanımızın son damlasına kadar milletimize ve partimize hizmet etmeye hazırız. Türkiye zorlu bir süreçten geçiyor. Dış güçlerin oyunları ile kahpe terör örgütlerinin kıskacına alınmaya çalışılıyor. Fakat başımızda Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider olduğu sürece biz bunlara hiç bir zaman boyun eğmeyeceğiz. Terör örgütlerinin her türlüsünü kınıyorum ve şunu belirtmek istiyorum; Türkiye'yi kimse bölemeyecek ve ileriye giden çizgimizden biran bile kimse saptıramayacak. " açıklamasında bulundu.

Makamların gelip geçici olduğunu belirten Kırbıyık, " Bizler bu göreve gelmeden önce makamların gelip geçici olduğunu biliyorduk. İlçemize ve partimize hizmet için bu göreve geldik. Bizden sonra bu hizmet bayrağını devralacak arkadaşımızın yanında olacağız, bu hizmet bayrağını daha ileri taşımaları için destek olacağız. Bize destek olan Afşinli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bu süreçte bize verilen görevi yerine getirmek için mücadele ettik. Görev süremiz boyunca kimseyi kırmayı incitmeyi istemedik. Ben hakkımı herkese helal ediyorum. Tüm hemşerilerimden haklarını helal etmelerini istiyorum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi