AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Av. Veysi Kaynak, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’ndan övgü aldı. 

AK Parti grubuna 'devamsızlık' uyarısında bulunan Davutoğlu, aralarında Kaynak’ın da bulunduğu 7 milletvekilini ise örnek gösterdi.

Partisinin kapalı grup toplantısında konuşan Davutoğlu, isim isim sayarak milletvekillerinin kaç oylama ve yoklamaya katıldığının elinde olduğunu gösterdi. AK Parti'nin Meclis Başkanı hariç 316 milletvekilinden sadece 7'sinin Meclis açıldığından bu yana yapılan tüm oylama ve yoklamalara katıldığını söyledi.

İşte En Mecliste Hiç Yok Yazılmayan Milletvekilleri

Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak

Adana Milletvekili Tamer Dağlı

İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız

İstanbul Milletvekili Hasan Sert

Muğla Milletvekili Nihat Öztürk

Trabzon Milletvekili Muhammet Balta

Bilecik Milletvekili Halil Eldemir...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu milletvekillerinin isimlerini AK Parti'nin salı günü Meclis'te yapılan grup toplantısının basına kapalı bölümünde saydı. İsimlerin tek tek sayılmasının nedeni ise 26. dönemde yapılan 23 oylama ve 23 yoklamanın tamamına katılmış olmaları. Bir başka deyişle, Davutoğlu'nun örnek gösterdiği, AK Parti grubunun Meclis Genel Kurulu'na devamlılıkları en fazla olan isimleri.

Bu 7 ismin dışında, Ahmet Gündoğdu, Jülide Sarıeroğlu, Tülay Kaynarca, Recep Uncuoğlu, Ayşe Sula Köseoğlu, Ramazan Can, Murat Alparslan, Abdurrahman Öz, Salih Fırat, Ayşe Keşir, Cihan Pektaş, Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu ve İsmet Uçma Meclis çalışmalarına düzenli katılan isimler arasında sayıldı.

Davutoğlu milletvekillerini bu isimleri sayarak Meclis'e devamlılıkları ve çalışmalara katılması konusunda uyardı.

İsimleri Sayılmadı Ama Mesaj Alındı

Davutoğlu yaklaşık 20 kadar ismin ise Meclis'e hemen hemen hiç devam etmediğini söyledi. Davutoğlu bu isimleri açıklamadı. Ancak milletvekilleri o isimlerin de Başbakan'ın elinde olduğunu anladıklarını belirterek, 'isimler sayılmadı ama mesaj alındı' yorumunda bulundular.

Genel olarak bu dönem Meclisi'nde milletvekilleri arasında devamsızlık dikkat çekiyor. Meclis'in bir türlü tempolu bir çalışmaya geçemediği şikâyeti var. Kulislerde 'yine in ile cin top oynuyor' deyimi sık sık kullanılıyor. (HABER MERKEZİ)

 

Editör: Haber Merkezi