AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, İl Yönetim Kurulu listesine ilişkin açıklama yaptı.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, "Bizdeki usul ve esas bu davanın sahibi olmaktır. Davanın sahibi olan arkadaşlarımız yeniden bu partinin varlığı devam ettiği sürece değerlendirilmeye devam edecektir" dedi.

Özdemir, yaptığı açıklamada, 26 Aralık'ta AK Parti Genel Merkezi tarafından görevlendirilmesinin ardından 13 Aralık'ta İl Yönetim Kurulu listelerini açıkladıklarını belirtti.

Listenin oluşumu sırasında hem milletvekilleriyle, hem belediye başkanları hem de genel merkezle istişareler yaptıklarını dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:

"Bu istişareler sonucunda liste oluştu. Muhakkak listenin oluşumu sırasında bazı arkadaşlarımızın bugün itibariyle değerlendirilmeme söz konusu oldu. Onların her birinin genel merkez ve bizim nazarımızda sebepleri var ama siyaset bir günlük bir şey değil. Geçmişte görev almamış fakat bugün görev alan arkadaşlarımız olduğu gibi bugün görev almayan arkadaşlarımız gelecekte yeniden görev alacaklar. Genel Merkezimizin teşkilat yapısı da böyledir. Bakıyorsunuz bir milletvekilimiz bu dönem değerlendirilmiyor bir dönem sonra belediye başkanı olarak değerlendiriliyor. Bunun somut örnekleri de var."

Yeni çalışma arkadaşlarına başarı dileyen Özdemir, "Bizdeki usül ve esas bu davanın sahibi olmaktır. Davanın sahibi olan arkadaşlarımız yeniden bu partinin varlığı devam ettiği sürece değerlendirilmeye devam edecektir" dedi.

Siyasete emek vermenin zor olduğunu vurgulayan Özdemir, emek veren kişilerin hakkının zayi olmasını istemeyeceklerini belirterek, "Bu konuda bugün bir değerlendirme yapılmamışsa ileride bunu telafi edecek değerlendirmeler muhakkak yapılacaktır. İnşallah yeni yönetim hayırlı olur diye düşünüyorum. Hayırlı hizmetlere vesile olurlar" diye konuştu.

Yürütme kurulu açıklandı

İl Yürütme Kurulu listesinin belli olduğunu dile getiren Özdemir, bugüne kadar başarılı gelmiş AK Parti siyasetini daha üst noktalara taşımak için birlikte canla başla çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Açıklanan listeye göre, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığına İdris Tezcan, Teşkilat Başkanlığına Fatih Işık, Seçim İşleri Başkanlığına Rıfat Kantarcı, Tanıtım Medya Başkanlığına Mücahit Kara, Dış İlişkiler Başkanlığına Muhammet Şirikçi, Sosyal Politikalar Başkanlığına Özkan Muslu, Yerel Yönetimler Başkanlığına Mustafa Büyükdereli, Ekonomi İşler Başkanlığına Mehmet Cihat Sezal, Halkla İlişkiler Başkanlığına Nesibe Gönen Özdemir, Mali ve İdari İşler Başkanlığına Hikmet Can, Ar-Ge BaşkanlığınaHakan Dereli, İnsan Hakları Başkanlığına Hanifi Coşkun Ağdur, Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığına Aziz Gümüş, İl Sekreterliğine ise Ali Eken getirildi.

 

Editör: Haber Merkezi