Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye'nin otelcilik ülkesi olmaktan bir turizm ülkesi olma eşiğine yükselmesi gerektiğini söyledi. 

Ünal, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'nin (TYD) düzenlediği değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Mısır, Kuzey Afrika, Suriye ve Irak'ta yaşananların, bölgedeki düzen arayışının Türkiye'ye yansımaları olarak değerlendirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Bizim şu anda, güvenlik ve beğenilirlikle ilgili bir sorunumuz var. Bu, yapacağımız tanıtım kampanyalarıyla aşacağımız bir şey değil. Bu, daha çok temasla, insani temasla ve birebir görüşmelerle aşabileceğimiz bir süreç" dedi.

Son 13 yıl içinde öncelikle ülke genelinde toplumsal talepleri sorun olarak gören bir anlayıştan, toplumsal sorunları çözecek bir sistem inşa çabasına yöneldiklerini dile getiren Ünal, Türkiye-Rusya ilişkilerinde yaşanan krizin, daha çok yapısal tedbirlerle bundan sonraki eşiklerin aşılacağını görmelerini sağladığını söyledi. 

Turizmde bir yapısal dönüşüme ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Ünal, sektörün ortak bir çatı altında toplanması gerekliliğinin artık kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Rusya, Çin ve İran'ın da içinde olduğu bir süreç yaşandığının altını çizen Ünal, "Rekabet avantajını kullanmak isteyen, diğer aynı pazarı kullanan ülkelerin de bu kervana katılmalarıyla birlikte bizim şu anda yaşadığımız bir sorun var. Bizim bunu tanıtımla aşmamız mümkün gözükmüyor. Çünkü bizim şu anda bilinirlikle ilgili bir sorunumuz yok. Bizim şu anda, güvenlik ve beğenilirlikle ilgili bir sorunumuz var. Bu, yapacağımız tanıtım kampanyalarıyla aşacağımız bir şey değil. Bu, daha çok temasla, insani temasla ve birebir görüşmelerle aşabileceğimiz bir süreç" diye konuştu.

"Türkiye'nin tanıtımında tek bir koordinasyon kurulu olsun"

Turizm sektörünün yaklaşık 100 milyar dolarlık bir sektör olduğuna dikkati çeken Ünal, "Önümüzdeki süreçte biz hükümet olarak hem Türkiye'nin tanıtımının tek bir  koordinasyonla yani Türkiye Tanıtım Koordinasyon Kurulu gibi kurul etrafında Türkiye'nin tanıtımının birleştirilmesini hem de sektörün yine aynı şekilde tek bir çatı, örgüt altında birleştirilmesini ve özellikle tanıtımda Türkiye'nin marka değerlerinin değerlendirileceği, bütün bunların masaya yatırıldığı ve bütün bunlar üzerinden bizim yapabileceklerimizi planlayacağımız bir süreç olacak" ifadelerini kullandı.

 

Editör: Haber Merkezi