AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, partisinin 5. Olağan Kongresiyle ilgili olarak, “Fabrika ayarlarına dönmedik ama o fabrika ayarlarının ilk günkü tazeliği ile o duygunun, o heyecanın, o umudun ilk günkü güzelliği ile yeniden haydi bismillah dedik” diye konuştu.
           
5. Olağan Genel Kurul hakkında bilgi veren Ünal, “Aslında bu kongre biraz da seçimin bir başlangıcı, hem tekrardan bizim kim olduğumuzun ve ne yapacağımızın tekrardan hatırlatılması, hem de Türkiye’ye ümit vermek, güven vermek, büyük bir cesaretle birlik, dirlik ve beraberlik içerisinde bir gelecek yürüyüşünü yeniden toplumun önüne koymaktır. Bu bizim sorumluluğumuz ve toplumun sigortası olan, çünkü merkezde yer alması itibarı ile adeta toplumun omurgasını oluşturan kesimlerin teveccühü ile siyaset yapan bir siyasi partinin kongresi ve mesajları tabiî ki çok önemli” dedi.
 
İlk günkü heyecanla çalışıyoruz

AK Parti’nin kurulduğu 2001-2002 yıllarındaki heyecan ve duyguları hiçbir zaman yitirmediklerini ancak, bugün daha tecrübeli olduklarını vurgulayan Ünal, “2002 yılında AK Parti yola çıkarken, bir parti programı yazdık ve seçimi kazanmadan önce bir seçim beyannamesi, seçimi kazandıktan sonrada bir hükümet programı yazdık. Biz o gün dedik ki; bugünkü tecrübelerimize sahip değildik, bugünkü öğrendiklerimize sahip değildik. Bugün acaba o günkü aşkla, o günkü duygularla oturup yeni bir perspektif ortaya koysak, yeniden başlıyormuş gibi ama yeniden başlamak hafızanızı sıfırlamak değil, dünü yok saymak değil. O 2002 yılının kurucu değerlerini yok saymak değil, kurucu liderliğini yok saymak değil, hafıza derken bunu kast ediyoruz. O hafızayla birlikte, o deneyim ve tecrübe ile birlikte ama o gününde aşkıyla heyecanı ile birlikte bugün otursaydık nasıl bir toplum tasavvuru ortaya koyardık. Nasıl bir Türkiye tasavvuru ortaya koyardık. Ve o günkü sorunlara, o günkü deneyimimizle yaklaştık ama bugün daha deneyimliyiz, daha tecrübeliyiz. Bugünkü sorunlara, bugünkü deneyimimizle hangi çözümleri getirmeliyiz, bütün bunlarla ilgili çok kapsamlı bir çalışma yaptık. Fabrika ayarlarına dönmedik ama o fabrika ayarlarının ilk günkü tazeliği ile o duygunun, o heyecanın, o umudun ilk günkü güzelliği ile yeniden haydi bismillah dedik” diye konuştu.
 
Parti içi demokrasi
Parti içi demokrasi konusuna da değinen Ünal, şunları söyledi:
           
“Bizim partimizle ilgili özellikle son 4 yıldan beri ortaya konan parti içi demokrasiye dönük, diktatörlük iddialarına dönük bir kara propaganda var. Biz bu meseleleri hem kendi içimizde konuşuruz, hem kendi içimizde rahat bir şekilde tartışırız. Fakat sorun olan şudur; AK Parti’nin iç meselelerinin medya üzerinden konuşulmamasına da biz kendi ilkemiz ve değerimiz olarak her zaman çok dikkat ettik. Yani şöyle bir şey söz konusu değil. Bizim ilgili organlarımızda, MYK’mızda, MKYK’mızda ve partimizin diğer meclis grubunda bu meseleler etraflıca tartışılır. Özeleştiriler yapılır. Bunlar yapılmasaydı zaten bir siyasi parti, siyasetin merkezinde 13 yıl boyunca güçlü bir şekilde durmazdı.”
 
Liste tartışmaları
Ünal, “Nihayetinde tartışmaların sonucunu neye bağladığınız önemlidir. Yani tartışma, diyalog güzeldir ama bunların sonucunda ortaya çıkan şeyin ne olduğu önemlidir. Bugün gördüğünüz gibi burada birlik ve beraberlik içerisinde, güçlü bir şekilde heyecanla kongreye gidiyoruz. Kongremizde müzik kullanmadık. Türkiye’nin acıları var, şehitlerimiz var. Dolayısıyla siyasetin omurgasında olan bir partinin tabiî ki bu hassasiyeti fazlasıyla göstermesi gerekir” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi