Afşin'e yapılacak olan 500 kişilik Kredi ve Yurtlar Kurumu yurdu için yapım ihalesine çıkıldı. .

İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığı Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından gerçekleştirilecek olan ihale kapsamında Afşin'e, Aşık Mahzuni Şerif Yerleşkesi içerisinde 17 dönüm arazi üzerine 250'si kız, 250'si erkek olmak toplam 500 kişilik yurt inşa edilecek.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine bağlı 4 yıllık Afşin Sağlık Yüksek Okulu (SYO) ve 2 yıllık Afşin Meslek Yüksekokulunu (MYO) tercih eden üniversite öğrencilerine hizmet edecek yurdun yapım ihalesinin ardından, ihale ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapılarak 5 gün içinde ilk kazma vurulacak ve 400 gün içinde tamamlanarak teslim edilecek.

Afşin'e ihtiyaç duyulan KYK yurdu projesi kapsamında 2 adet yurt binası, 1 adet sosyal tesis ve güvenlik binası ile altyapı ve çevre düzenlemesi işleri yapılacak.

- Yurt Afşin'in ihtiyacını karşılayacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından açıklanan 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre, 250 yeni öğrenci üniversite öğretimi için Afşin'i tercih etti. Yeni tercihlerle birlikte İlk defa 2017-2018 eğitim öğretim yılında 62 öğrenci kabul eden Afşin Sağlık Yüksekokulu 4 yıllık Hemşirelik Bölümünün 60 olan kontenjanının tamamını doldurdu. Sadece Afşin SYO'nun, 3-7 Eylül arasında yapılacak kayıt işlerinin ardından öğrenci sayısı 122 olacak. Afşin Meslek Yüksekokulunu ise toplamda 190 öğrenci tercih etti. 150 ikinci sınıf öğrencisi bulunan Afşin MYO'nun toplam mevcudu yeni gelecek öğrencilerle birlikte 340 olacak. Buna göre Afşin Sağlık Yüksek Okulu ve Afşin Meslek Yüksekokulunun toplam öğrenci sayısı 462 kişi oluyor. 

Yeni yapılacak 500 kişilik KYK yurdu Afşin'e üniversite eğitimi için gelecek öğrencilerin barınma ihtiyacını çözecek.

Editör: Haber Merkezi