AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, partide yaşanan istifaların değişim ve yenilenme sürecinin bir parçası olduğunu söyledi. Ünal, "Bunlar bir nöbet değişikliğidir, önümüzdeki günlerde de bu süreç devam edecek" diye konuştu.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MKYK toplantısının ardından basın açıklaması yaptı.

Toplantının referandumu değerlendirmek amacıyla yapıldığını söyleyen Ünal, benzer bir sürecin 2010 referandumundan sonra da yaşandığını belirtti.

AK Parti'de yaşanan istifaların "değişim ve yenilenme" sürecinin bir parçası olduğunu ifade eden Ünal, "Bundan başka anlamlar çıkarmak doğru değildir" dedi.

Ünal'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"16 Nisan halk oylaması sonuçları ve bundan sonraki süreçte bizim yapacaklarımıza dair ne yapacaklarımızı hatırlarsanız paylaşmıştık. Aynı şeyi biz 2010 halk oylamasının ardından da yüzde 42'yi anlamak için yapmıştık. Şimdi de 80 milyonun partisi olarak yüzde 48,6'yı anlamak için çalışma yürütüyoruz. Referandum sonucuna ilişkin sunumlar oldu. Bildiğiniz gibi istifa eden il başkanlarımız oldu. İstişare yoluyla istifayı tercih ettiler. Bu arkadaşlarımızın hepsi onurlu bir şekilde görevlerini yapmışlardır. Bu arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Bu istifalar normal. 15 yıl içerisinde AK Parti'nin yenilenme ve bayrak değişimi sürecinin bir parçasıdır. Bu bir nöbet değişimi ve bayrak yarışıdır. Bundan başka anlamlar çıkarmak doğru değildir."

"SÜREÇ DEVAM EDECEK"

Ünal, "İstifaların devamı gelecek mi?" sorusuna ise "Bu bir teşkilatlarda nöbet değişimi ve yenilenmenin bir parçası. Siyasi partiler kongre süreçlerinde böyle değişimler yaşarlar. Bundan sonraki süreçte de kendi iç disiplini olan sözünü ettiğimiz istişare yoluyla sürdüren bugün il başkanlığı görevini yapan arkadaşlarımız yarın başka bir görev alacaklardır. Ben de AK Parti'de değişik kademelerde görev aldım bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Bunlar bir nöbet değişikliğidir, önümüzdeki günlerde de bu süreç devam edecek" sözleriyle yanıt verdi.

ATLET TARTIŞMASI

Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüşü sırasında çekilen atletli fotoğrafına ilişkin bir soruya ise şu şekilde yanıt verdi:

"Dikkat çekici bir halkla ilişkiler faaliyeti olarak değerlendiyorum. Dikkat çekici bir halkla ilişkiler faaliyeti ama başarılı bir halkla ilişkiler faaliyet olarak görmüyorum. Çünkü Adalet Kurultayı'nı bundan sonraki süreçte atlet kurultayıyla özdeşleştirmek de sanırım başarılı olmayan bir halkla ilişkiler faaliyetidir. Burada sayın genel başkanın atletle oturmasında herhangi bir sakınca söz konusu değil. Burada sakınca olarak gördüğümüz şey şudur bir siyasetçinin atletle fotoğraf çektirmesi başka bir şeydir. Bu vatandaştan halktan birisi olmak demek değildir. Vatandaştan halktan birisi olmak demek öncelikli olarak halkın yer sofrasına diz kırıp oturabilmektir. Yoksa atletle otururken haberim yokmuş gibi çek gibi davranmanın bir tasarım olduğu. Dün akşam Kemal Kılıçdaroğlu'nın televizyon programını ben de dikkatle izledim ama maalesef biz her seferinde Sayın Kılıçdaroğlu'nun kullandığı dil bizi hayal kırıklığına uğratıyor.

Eğer siz devletin hukuki tasarrufunu rehin almak olarak değerlendiriyorsanız burada bir sorun var demektir."

MERKEL'İN AÇIKLAMALARI

Ünal, bir soru üzerine Almanya Cumhurbaşkanı Angela Merkel'in açıklamalarını da değerlendirdi.

AK Parti Sözcüsü Ünal, "Söz konusu kişi bir adi suçlu. Akhanlı işyeri sahibini öldürmek ve soygun gibi adi suçları işlemiş birisinden bahsediyoruz. Kırmızı bültenle aranan bir şahıs, 2017'de gözaltına alınıyor ve Sayın Merkel'in açıklamalarıyla bu suçlu serbest bırakılıyor. Türkiye'nin bir suçlu ile ilgili talepte bulunması normal. Burada meselenin ne Türkiye'yle ne de Almanya'yla bir alakası yok Interpol'un Merkel'in açıklamalarından sonra serbest bırakmasıdır. Bizim Almanya'yla bir sorunumuz yok. Biz Almanya'yla ilişkilerimizin gerilmesini, oradaki vatandaşlarımızın meşakkat çekmesini asla istemeyiz. Sadece son iki yılda Almanya'nın Türkiye'ye dönük yani Can Dündar'la başlayan, ondan sonraki süreçte hayır kampanyası yürütmesine kadar 50'nin üzerinde konu var. Bütün bunlar olurken Cumhurbaşkanımız demiş ki, bunlara sessiz kalmayın" şeklinde konuştu.

MERAL AKŞENER'İN ADAYLIĞI

AK Parti Sözcüsü Ünal, Koray Aydın'ın 2019'da kendi oluşumlarının Meral Akşeneri' aday göstereceği açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Siyasetin gündemi kıymetlidir. Bunlar düne kadar en iyi Ülkücü biziz diyorlardı şimdiyi en iyi merkez sağ biziz diyorlar bakalım yarın diyecekler. Bunlar parti olarak kurulsunlar bakacağız göreceğiz. Şu anda bizim bu hareketle ilgili değerlendirmeler yapmamız henüz daha çok erken. Hele hele sözünü ettiğiniz katılımın öncesinde Koray Aydın'ın açıklamaları vardı. Bu konuda kamuoyunu da bilgilendirmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi