AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, ekonomik anlamda her geçen gün büyüyen Türkiye’nin yerli kaynakları harekete geçirmesinin önemine vurgu yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, ekonomik anlamda her geçen gün büyüyen Türkiye’nin yerli kaynakları harekete geçirmesinin önemine vurgu yaptı. Ünal, “İnsanımız elimizdeki enerjiye veya üretime katılacak tüm potansiyelleri harekete geçirecek güce, donanıma sahiptir” dedi.

Türkiye’nin bu hızla gelişmeye ve büyümeye devam ettikçe 2023’e kadar her yıl enerji açığının yüzde 7-8 oranında artacağına işaret eden T AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, ülkemizin bu konudaki en büyük avantajının ve gücünün insan kaynağı olduğuna vurgu yaptı.

Ülkemizin enerji açığını yerli kaynaklardan kapatmasının refah seviyesindeki artışla doğru orantılı olduğu yönünde görüş belirten Mahir Ünal, “Türkiye’miz maalesef enerji fakiri bir ülke, bizim başka ülkeler gibi yer altı kaynaklarımız petrolümüz, doğalgazımız yok. Fakat bundan daha büyük bir kaynağımız var o da insanımız. Ülkemizin en önemli kaynağı insandır. İnsanımız elimizdeki enerjiye veya üretime katılacak tüm potansiyelleri harekete geçirecek güce, donanıma sahiptir. Bizi taşıyan, Türkiye’yi her klasmanda yükselten en etkili güçte bu insan kaynağımızdır” şeklinde konuştu.

Dünyada gelişmekte olan ülkelerin karşılaştığı derin problemin enerji ihtiyacı olduğunu kaydeden AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Ürettikçe, geliştikçe enerjiye ihtiyaç duyarsınız. Üretmek için enerji şart. Yaptığımız planlamalar, 2023 için öngördüğümüz şudur ki; Türkiye bu hızla gelişmeye, büyümeye, dünya devi bir ekonomi olma yolunda ilerledikçe 2023’e kadar her yıl enerji açığımız yüzde 7-8 oranında artacak. Bu açığı ne kadar yerli kaynaklarımızı harekete geçirerek kapatırsak o oranda refah seviyemize etkisi olacaktır. İnsan kaynağımızın Türkiye’nin önemli bir ithalat kalemine merhem sürmesi, milli bir görev üstlenmesi bu açıdan çok önemli” değerlendirmesini yaptı. 

 

 

Editör: Haber Merkezi