AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "CHP, Zeytin Dalı Harekatı'na, Türk Silahlı Kuvvetlerine dönük herhangi bir şey söyleyemediği için sahada bizimle birlikte canını ortaya koyan Özgür Suriye Ordusu'nu itibarsızlaştırmak ve onu terörle, DEAŞ'la ilişkilendirmek için yine maalesef algı operasyonuna başlamış gözüküyor. Şunu bilmeleri gerekiyor ki eğer DEAŞ'ın müttefikini arıyorlarsa DEAŞ'ın müttefiki PYD'dir." ifadelerini kullandı.

Ünal, "Cumhuriyet Halk Partisi ısrarla Türkiye'yi ve Türkiye'nin sahadaki müttefiklerini DEAŞ'la, IŞİD'le aynı çerçevede göstermeye ve uluslararası alana dönük bir dil ve söylem kullanmaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi'ni bu tehlikeli söylemden vazgeçmeye davet ediyorum." dedi.

"ABD'nin kafa karışıklığı devam ediyor"

Ünal, ABD'nin 'güvenli hat' önerisi ile ilgili olarak, "Maalesef bu konuda Amerika Birleşik Devletleri'nin kafa karışıklığının devam ettiğini görüyoruz." ifadelerini kullandı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert'in açıklamaları ile ilgili olarak da AK Parti Sözcüsü Ünal, "Açık bir şekilde PKK ifadesini kullandı. Zaten biz uzunca bir süreden beri hem AB'nin hem ABD'nin terör örgütü olarak kabul ettiği PKK'nın Suriye'deki faaliyetlerine dikkat çekiyorduk ve aslında ABD'nin Suriye'de PYD, SDG, YPG adı altında PKK'yı silahlandırdığını söylüyorduk. Dışişleri Sözcüsü de dün bunu itiraf etmiş oldu." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi