Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavlarının Elbistan’da yapılması yönündeki kararı değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Bölge insanımız adına sevindirici bir gelişme, hayırlı olsun” diye konuştu.

 Kahramanmaraş’ta 2 gün üzerinden yılda 4 kez gerçekleştirilen Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavları için Elbistan ve çevre ilçelerdeki öğrencilerin yaşadığı zorlukların giderilmesi noktasında büyük emek ve gayret gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, yaklaşık 1 yıllık çalışmanın ardından konunun çözüme kavuşturulmasının mağduriyetleri ortadan kaldıracağını söyledi.
Elbistan’ın nüfus bakımından bölgenin en büyük ilçelerinden biri olduğu için Anadolu Üniversitesi’nin doğrultudan Elbistan’ı AÖF Sınav Merkezi olarak kabul ettiğini kaydeden Mahir Ünal, bu sayede Afşin, Ekinözü, Nurhak ve hatta Göksun’daki öğrencilerin sınav için Kahramanmaraş merkeze gitmek zorunda kalmayacağını ifade etti.

Özellikle kredili sistem gereği sınavların yılda 4’e çıkarılmasının ardından kendisine uzun zamandır açık öğretim fakültesi sınavlarının Elbistan’da yapılması noktasında yoğun taleplerin ulaştığını hatırlatan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Bu talebin doğru ve mantıklı olduğu noktasında karar verdikten sonra gerekli girişimleri en üst düzeyde başlattık. Elbistan ve diğer kuzey ilçelerimizin Kahramanmaraş merkeze uzaklığı malum. Özellikle kış aylarında sınava girmek isteyen öğrenciler çeşitli zorluklarla karşılaşıyorlardı.  Daha önce AÖF sınavlarının bölgede yapılması konusunda girişimler yapılmış ve belirli bir mesafe alınmıştı. Gelinen noktada ise 2014-2015 eğitim öğretim yılında Açık Öğretim Fakültesi sınavları ilçemizde yapılacak. Bu konuda kesin karar verildi. Alınan karar doğrultusunda Elbistan Meslek Yüksekokulu’nda koordinatörlük kurulması planlanıyor” şeklinde konuştu.

Söz konusu sevindirici gelişmenin sadece Elbistan için değil çevre ilçeler için de büyük önem arz ettiğini vurgulayan AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, “Elbistan’ın hem öğrenci sayısı hem de nüfus fazlalığı AÖF’ün bu kararında etkili oldu. Öğrencilerimiz kilometrelerce yol kat etmeden ve bu yollardaki zorluklara katlanmadan, kalacak yer ve ulaşım problemi yaşamadan rahatça sınavlarına girebilecekler. Aileleri ve velileri de çocuklarının yanı başında olacak. Hem maddi hem de manevi açıdan büyük katkı sağlayacak ve bölgemiz adına sevindirici olan bu gelişmenin hayırlı olmasını bir kez daha temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi