Afşin’de Büyük Önder Atatürk Törenle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80'inci yılında Afşin’de tören ile anıldı.

Afşin Hükümet Konağında düzenlenen törende, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Faruk Erarslan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09:05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte alanda bulunanlar saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okundu.

Anma programı dolayısıyla düzenlen ikinci tören, Afşin Kaymakamlığı Konferans Salonunda Cumhuriyet Ortaokulu tarafından gerçekleştirildi. 

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 80. Yıl dönümünde anmak ve ülkeye kazandırdığı değerleri hatırlamak için bir araya geldiklerini söyleyen Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Rıfat Köş, 10 Kasım’ın öneminin büyük olduğunu kaydetti.

10 Kasım'ın bir matem günü olmadığını ifade eden Köş, şunları söyledi:

"Atatürk'ü sevmek demek evvela çok çalışmak demektir. Mustafa Kemal adı gönüllerimizde dalgalanan bir bayrak, Gazi unvanı damarlarımızda vuran bir nabız, Atatürk ismi içimizde açan bir doğup bir daha batmayan bir güneştir. Türk Tarihi Mustafa Kemal'i, asırların içinden süze süze getirmiş ve bir 19 Mayıs sabahı Türk milletine, tarihinin en büyük mükâfatı olarak sunmuştur. O'nun atılışlarında binlerce neslin hamlesinden Türk ruhunun şahlanışı vardır. O'nun haykırışlarında binlerce senenin mahrumiyetinden bir isyan, bir feryat vardır. Onun içindir ki, ölümü ile kürenin üstünde büyük bir ışık sönmüş ve dünya biraz küçülmüştür. 1881 Atatürk'ün doğum tarihidir. 1938 ise asla ölüm tarihi olamaz. Bu tarih ancak fani vücudunun dünyayı terk ettiği, gözlerini bu dünyaya yumduğu tarihtir. Bu iki tarih arasındaki hayatı ise bir destandır. Bir efsanedir. Bir ömür ki, senelerin zinciri değil şahikaların silsilesidir."

Atatürk'ün meşalesinin daima yurdun üstünde parlayacağını ve bütün gelecek nesiller için bir kuvvet kaynağı olacağını dile getiren Köş, "Bu memleketi yükseltme aşkını içinde kor halinde duymak demektir. Bu sabah takvim, Atatürk ile aramızdaki yılların bir yıl daha arttığını gösteriyor. O'nun meşalesi daima yurdun üstünde parlayacaktır. Bu meşale bütün gelecek nesiller için bir kuvvet kaynağı olacaktır.  Onun için 10 Kasım sadece bir matem günü değildir. Aynı zamanda kararlarımızı, taahhütlerimizi yenileme günüdür. Kendimize ve milletimize hesap verme günüdür. Atatürk yolunda kalplerimizi ve vazifelerimizi kontrol günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 80. Yılında, Türk Milletinin yüreğinde ölümsüzleşen, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha, rahmet ve minnetle anıyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Cumhuriyet Ortaokulu tarafından hazırlanan “Fotoğraflarla Atatürk” konulu slayt izletildi ve öğrenciler tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirildi.

Törene, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Faruk Erarslan, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, kamu ve kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Editör: Haber Merkezi