Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Haftası, Afşin'de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Afşin Hükümet Konağında düzenlenen tören, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Bahadır Taphasan'ın Atatürk anıtına çelenk sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakamlık Konferans salonu antresindeki kokteyl ile devam etti.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümünü ve Polis Haftasını kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Polis Haftası süresince çeşitli etkinliklerin yapıldığını dile getiren Kaymakam Budan, " Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümünü ve Polis Haftası münasebetiyle bir araya geldik ve birliğimizi, beraberliğimizi pekiştiriyoruz. Öncelikle bu teşkilatın bir mensubu olma şerefine ulaşmış tüm mesai arkadaşlarımın bu özel günlerini kutluyorum. Polisimiz, vatanının birlik ve bölünmez bütünlüğünü, halkının huzur ve güvenliğini, devletin bekasını kanı ve canı pahasına korumak gibi önemli bir görevi üstlenmiştir. Halkımızla, polisimizle, askerimizle ve tüm kamu ve kuruluşlarımızla birlik ve beraberliğimiz çok önem arz etmektedir. Teşkilatımızın 173. kuruluş yıl dönümünü, en içten dileklerimle kutluyorum. Vatan ve görev uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden teşkilat mensuplarımızı rahmetle, gazi ve emeklilerimizi minnetle anarken, tüm teşkilat mensuplarımıza aileleri ile birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diler, saygılar sunarım." açıklamasında bulundu.

Tebrikleri kabul eden İlçe Emniyet Müdürü Vekili Bahadır Taphasan, "173 yıllık geçmişi olan köklü bir kurumun mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Polis haftası dolayısı ile Emniyet Müdürlüğümüzü ziyaret eden tüm ziyaretçilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca fedakarca ilçemizde görev yapan meslektaşlarıma sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir ömür diliyorum." diye konuştu.

Törene, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Rıdvan Tuncer, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Gedik, siyasi parti temsilcileri, kamu ve kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile emniyet personelleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi