Afşin Baro Temsilcisi Avukat Mehmet Turan, Afşin’de artan cinsel istismar olayları dolayısıyla basın açıklamasında bulundu.

Afşin’de son dönemde artan çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarının üzerine basın açıklamasında bulunan Afşin Baro Temsilcisi Avukat Mehmet Turan, bu durumun utanç verici olduğunu belirterek, " 12 ile 15 yaş arasındaki kız çocuklarımıza karşı yapılan bu alçakça ve adice saldırıları kınıyoruz." dedi.

Cinsel istismar | | | | | | dosya sayısının arttığına değinen Turan, “Adliyemizde yaptığımız görüşmelerde maalesef Afşin’de son zamanlarda çocukların cinsel istismar hususundaki dosya sayılarının arttığını saptadık. Bu konuda Cumhuriyet başsavcımız, kıdemli savcımız ve diğer savcılarımızla yaptığımız görüşmelerde de cinsel istismar olaylarının fazlalığı bizleri üzdü. Bu sonuçları kamuoyuyla paylaşmak gereğinde bulunduk. Son dönemlerde Afşin’de maalesef çok üzücü şeyler oluyor. Bu utanç verici bir durum. Toplumumuzun dikkatini çekmemiz gerekiyor. Özellikle çocukların cinsel istismara maruz kalmaları hususunda son derece üzücü şeyler oluyor. Bu çocuklar bizim evlatlarımız maalesef 12 ile 15 yaş arasındaki kız çocuklarımıza karşı yapılan bu alçakça ve adice saldırıları kınıyoruz” dedi.

Anne ve babaların çocuklarını bilinçlendirmeleri gerektiğini vurgulayan Turan, “Bu konuda ailelerimizi uyarıyoruz, ailelerimiz çocuklarını sahip çıksınlar. Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar ile yaptığımız görüşmelerde de bu hususta sonuna kadar destek olacaklarını söylediler. Gerek ilçe emniyet müdürlüğümüz gerek ilçe milli eğitim müdürlüğümüzle yaptıkları görüşmelerde okullarda bu hususta konferans ve seminerler düzenleneceğini söylediler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan Bey’de bu konuda hassas olduğunu belirtti ve çalışmalar şuanda başlamış bulunmakta. Ailelerimiz çocuklarını takip etsinler, çocuklar daha her şeyin farkında değiller, büyük bir denetim altına alsınlar. Sonu çok kötü durumların ortaya çıkmaması, telafisi imkânsız durumların ortaya çıkmaması için çocuklarımızı koruyup kollayalım. Bu konuda duyarlı olmaya da toplumumuzu davet ediyor, saygılar sunuyorum” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi