Kütahya’da trafik askeri araç ile kamyonetim çarpışması sonucu Şehit olan Jandarma Er Çınar Taş, Afşin’de gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin nişanlısının ‘’Çınar, gelinliğimi aldın gittin’’ feryatları yürekleri burktu.

Kütahya'da, Değirmenözü Jandarma Karakolu askerlerinin bulunduğu araç ile kamyonetin çarpışması sonucu şehit olan Jandarma Er Çınar Taş (22) memleketi Afşin’in Kaşanlı Mahallesinde son yolculuğuna uğrulandı.

Afşin Devlet Hastanesi morgundan alınan Şehit Taş'nın Türk Bayrağına sarılı naaşı, konvoy eşliğinde Kaşanlı Mahallesine getirildi. Burada aile fertlerinin helallik almasının ardından Şehit Taş'ın özgeçmişi okundu ve Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç tarafından cenaze namazı kıldırıldı.

Şehit Taş’ın Annesi Fatma Taş, babası Atakan Taş ve akrabaları tabutun başına gelerek ağıt yaktı. 6 aylık asker Taş'ın askere gitmeden önce Menekşe Tabak ile nişanlandığı ve askerlik dönüşü düğün hazırlıkları yaptığı öğrenildi.

Menekşe Tabak, Şehit Taş'ın tabutun başında ağıt yaktı. Tabak, "Buraya al bayrağa sarılımı gelecektin. Ben senin asker dönüşünü bekliyordum. Çınar gelinliğimi aldın gittin’’ sözleri yürekleri burktu.

Şehit Taş, törenin ardından Kaşanlı Mezarlığına defnedildi.

Törene Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Adnan Köşker, İl Jandarma Komutanı Timuçin Alper, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Doğan İnce, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

-Olay

Kütahya'da gece, devriye jandarma timini taşıyan araç ile kamyonetin Değirmenözü köyü yakınlarında çarpışması sonucu, er Çınar Taş olay yerinde şehit olmuştu. Kazada, 3'ü asker 7 kişi yaralanmıştı.



 

Editör: Haber Merkezi