Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, incelemelerde bulunmak üzere Kilis’e gitti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu’nun da bulunduğu heyetle Kilis’e giden Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Suriye tarafından atılan mermiler, bombalar ve katyuşa füzelerinden bu zamana kadar 11 kişinin hayatını kaybettiğini, 26 kişinin de yaralandığını kaydetti.

MHP İl Başkanı Ahmet Saltan, Merkez İlçe Başkanı Ali Beyazcıncık ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen MHP heyeti, Kilis’e 18 Ocak tarihinden beri düşen ve can ile mal kayıplarına yol açan roketler ile ilgili olarak MHP’lilerden bilgi aldı.

Daha sonra Kilis Valisi Süleyman Tapsız ile bir araya gelen MHP heyeti, Kilis cadde ve sokaklarında vatandaşlar ve esnaf ile de görüşüp, roketlerin Kilis’te yol açtığı hasarları da yerinde gözlemlediler.

Gezinin ardından değerlendirmelerde bulunan MHP Milletvekili Tor, “ Kilis'te 130 bin kayıtlı Suriye'li var. Nüfusundan fazla. Kaçaklar hariç. Ocak ayından bugüne kadar 34 roket düşmüş. 11 ölü 30 yaralı var. Kilisli; "angajman kuralları gereği misliyle karşılık verildi" ifadesine inancı az ve biraz da kızıyor bu ifadeye. Düşen roketlerin; "otomobilin çamurluğuna giren kedi kadar" bile haber değeri olmadığını söylüyor. Esnaf perişan. Yaralananlar; "Suriyeli olsak daha iyi muamele görürdük" dediler. Yaralı esnaf, "Suriyeliler bedava tedavi oluyor biz olamıyoruz" diye dert yanıyor. Esnaf haksız rekabetten şikayetçi. Suriyeli çok sayıda esnaf olmuş. Prim yok vergi yok diyor. Bu güzel insanların kenti Türkmen şehrimiz Kilis'e ayrı bir önem verilmelidir. Esnafa her türlü destek sağlanmalıdır. Terör nedeniyle vatandaşın sağlık giderini devlet yüklenmelidir.Bizler
MHP olarak Kilislinin yanındayız. Sorunlarını TBMM'de dile getireceğiz. Bu sağduyulu insanların yaşadığı Türkmen şehrimiz her türlü övgüyü fazlasıyla hak ediyor” diye konuştu.


 

 

Editör: Haber Merkezi