Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, ahilik kültürü ile dayanışma ve yardımlaşma gibi değerlerin hayat bulduğunu belirtti.

Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Ahilik Haftası dolayısıyla yayımlamış olduğu mesajda, 13. Yüzyılda Anadolu’da temelleri atılan ahilik kültüründe, ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik gibi toplumsal değerlerin esas alındığını söyledi.

Esnaf ve sanatkârlığı, meslek ahlakı, olgun kişilik, doğruluk ve tevazuyla harmanlayan ahilik kültürü, Selçuklu ve Osmanlı devletlerinin sosyal ve ekonomik hayatında etkili rol oynadığını ifade eden Esnaf Odası Başkanı Topaktaş, "Ahilik teşkilatı, esnaf ve sanatkârları ahlaki ve felsefi prensipler etrafında birleştirerek, Anadolu’da birliğin, beraberliğin ve refahın sağlanmasına, toplumsal düzenin tesis edilmesine öncülük etmiştir."dedi.

Topaktaş, "Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli’nin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri, günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza yol göstermektedir. Asırlar öncesinden bugüne uzanan, yeni nesillerin yoluna da ışık tutacak olan ahilik geleneği, 2023 hedeflerine güvenli ve istikrarlı adımlarla yürüyen Türkiye’nin manevi muhafızı ve sağlam yapı taşlarından biri olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin temel taşı olan esnaf ve sanatkarlarımızın ahilik haftasını kutluyor,tüm esnaf ve sanatkarları en kalbi duygularımla selamlar sevgi ve saygılar sunarım."şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi