İlkbaharın gelmesi ve havaların ısınmasıyla boy göstermeye başlayan yaz meyveleri pazar, market ve manav tezgahlarını renklendirdi.

İlkbaharın gelmesi ve havaların ısınmasıyla 'Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı'nda daha fazla boy göstermeye başlayan yaz meyveleri, çilekten şeftaliye,  erikten kayısıya, karpuzdan nektariye kadar birçok yaz meyvesi market, manav ve pazar tezgahlarını doldurmaya başladı.

Tezgahlarda, mandalina ve portakal gibi kış meyveleri, yerini çilek, erik, nektari,yeni dünya ve karpuz gibi yaz meyvelerine bırakıyor. Tezgahlarda yer alan yaz meyvelerinin kilogram fiyatları: Karpuz 3, yeşil erik 8, kayısı 8, çilek 7, nektari 8, şeftali 8, yeni dünya 5 liradan satılıyor.

Afşin pazarcı esnafları karpuzun gelmesi yaz mevsiminin geldiğinin göstergesi olduğunu söyledi. Esnaflar ayrıca can eriğinin fiyatın da artık yavaş yavaş düştüğünü portakal ve mandalinanın tezgahlara veda ettiğini belirterek yaz ürünlerinin artık lezzetiyle halka ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Pazarcı esnafları yerli ürünlerin gelmesiyle birlikte yaz meyvelerinin ilerleyen günlerde yüzde 50 daha ucuzlayacağının müjdesini de verdi.

Sebzede cep yakan domates

Pazarcı esnafları fiyatların düşeceğini belirterek, "Bize gelen meyve ve sebzelerin hepsi yerli. İthal ürünümüz yok. Ekonomimizin kalkınması için kendi ürünlerimizi satıyoruz. Domates artık güneşi gördü. Genelde Afşin’e gelen domatesler Hatay’dan ve Kahramanmaraş’tan geliyor. Sera domatesimiz Erdemli’den geliyor. Ama Hatay’dan gelen ürünün lezzetini vermiyor. Salatalık ise Kahramanmaraş’ın en gözde ürünü. Şuanda Akdeniz Bölgesinde Kahramanmaraş %50 yerli ürününü karşılıyor. Ürünlerimizde pahalı olan sadece domates. Nedeni ise Domates Türkiye’deki ihtiyacı karşılayamıyor." ifadelerine yer verdiler.

Afşin pazarında sebzenin kilogram fiyatları ise şu şekilde oldu: “ Biber 3, Domates 5, Patlıcan 2, Kabak 2, Salatalık 2, marul 2, fasulye 6 lira.”

Editör: Haber Merkezi