AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil ve MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, TBMM Genel Kurulunda, HDP'nin Maraş Olaylarının araştırılmasına yönelik verilen önergenin aleyhine konuştu.

HDP Grubunun Maraş Olayları hakkında Meclis Araştırması açılması hakkında TBMM Genel Kuruluna verdiği önerge hakkında konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, HDP gurubunun, ülkenin içerde ve dışarda yoğun olaylar yaşadığı bir süreçte Maraş olaylarının araştırılmasının istemesinin manidar olduğunu söyledi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Türkiye'nin FETÖ, PKK ve DEAŞ gibi terör örgütleriyle karıştırılmaya çalışıldığını kaydederek, "Bu ülkede Alevinin Sünni ile, Sünninin Alevi ile, Türk'ün Kürt'le, Kürt'ün Türk'le, hiçbir etnik unsurun diğeriyle hiçbir problemi yoktur ve hiçbir zaman da olmayacaktır. Kahramanmaraş'ımızda aynı şekilde Kürt ve Alevi kardeşlerimizle hiçbir sorunumuz yoktur." dedi.

Çitil, şunları kaydetti:

" Ben bu vesileyle gerek içeride gerek dışarıda böylesine yoğun gündeme sahip ülkemizde HDP Grubunun araştırma önergesi teklifinin manidar olduğu düşüncesiyle önerinin aleyhinde olduğumu beyan ediyor gündemimizdeki diğer konulara odaklanmamız gerektiğine, birlik beraberliğe ve millî duygulara odaklanmak gerektiğine ve ülkemiz için ne gerekiyorsa olumlu anlamda onu yapmamız gerektiğine inanıyorum. Günümüzde 15 Temmuz hain darbe girişiminin, 2 gün önce Rusya Büyükelçisine yönelik suikastın, İstanbul ve Kayseri'deki bombalama eylemlerinin ardındaki taşeronlar ve darbeci zihniyet kimse, maalesef o dönemde de Kahramanmaraş'ta, Çorum'da, Sivas'ta sergilenen provokatif olaylardaki zihniyet ve azmettiriciler de aynıdır. O dönemde darbeye zemin hazırlamak için yaptılar, bugün de aynı şekilde darbe ve işgal amaçlı girişimleri devam etmektedir."

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Tor: "Bugün Ortadoğu’daki acımasız savaşın temel sebebi, mezhep kışkırtmasıdır."

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor ise bölücü terörün her dönemde başka şekillerde kendisini gösterdiğini belirterek, "Hiç şüphe yok ki bugün de dış destekli olduğundan asla şüphemiz bulunmayan terör olaylarının ülkemizi bölmekten başka bir amacı yoktur." diye konuştu.

12 Eylül darbesinin, ABD'nin bilgi ve desteğiyle yapıldığına inandıklarını vurgulayan Tor, "Darbeyi de meşrulaştırmak için teröre göz yumulmuştur. Terörün tırmanmasının, tırmandırılmasının en önemli sebebi budur. O da 12 Eylül darbesini meşru kılmaktır." dedi.

Ortadoğu'daki sıkıntıların nedenini mezhep kışkırtmasının oluşturduğunu anlatan Tor, “ Türkiye'de de oynanmak istenen bu oyuna karşı uyanık olunması ve buna fırsat verilmemesi gerekmektedir. Ülkemizde de bu yönde kışkırtmalar yapılmaktadır. Bu oyuna asla gelmememiz lazım. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak her türlü mezhep kışkırtması ve her türlü bölücü kışkırtmaya karşıyız. Alevi, Sünni’nin kardeş olduğuna da gönülden inanıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından yapılan oylama sonucunda, HDP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

 

Editör: Haber Merkezi