Her yıl 31 Aralık günü yılbaşına özel yapılan Milli Piyango çekilişinde 2019 Yılbaşı Özel Çekilişi için biletlerinin satışı Afşin'de devam ediyor.

Yeni yılın olmazsa olmaz gelenekleri arasında yer alan Milli Piyango çekilişi bu yıl da bütün heyecanıyla gerçekleşecek. Büyük ikramiyenin 70 milyon TL olduğu çekiliş için biletler Afşin'de de tezgâhları doldurdu. 

Çeyrek Bilete İlgi Daha Fazla

Şans oyunlarına ilgi gösteren kişiler başta olmak üzere Afşin’de birçok vatandaş 2019 Yılı Milli Piyango’nun 70 milyon lira değerindeki ikramiyeye ortak olmak için çeyrek bilet alıyor.

Çekiliş kapsamında verilecek toplam ikramiye tutarı 390 milyon 910 bin lira olacak.  31 Aralık 2018'de yapılacak yılbaşı özel çekilişinde 70 milyon liralık büyük ikramiyenin yanı sıra 1 adet 7 milyon lira, 10 adet 1 milyon lira, 30 adet de 100 bin liralık ikramiye verilecek. Yılbaşı çekilişinde en büyüğü 70 milyon lira, en küçüğü ise 70 lira olmak üzere toplam 2 milyon 950 bin 905 adet ikramiye dağıtılacak.

Milli Piyango 2019 Yılbaşı Bilet Fiyatları

2019 yılbaşı özel çekilişinde devasa bir ikramiye vermeye hazırlanan kurum bu yıl için belirlenen bilet fiyatlarını talihli adayları ile paylaştı. Buna göre 2019 yılbaşında çeyrek biletler 17,50 TL’den yarım biletler 35 TL’den tam biletler ise 70 TL’den satışa sunuldu.

Çekiliş sonucunda büyük ikramiyeyi tutturan talihli kişiler çeyrek bilet sahibi olmaları halinde 17,5 milyon TL yarım bilet sahibi olmaları halinde 35 milyon TL tam bilet sahibi olmaları halinde ise 70 milyon TL’lik ikramiyeyi kazanacaklar.

Yılbaşı Bileti Satışı Makinelerden De Yapılıyor

Klasik Milli Piyango biletlerinin yanı sıra artık sayısal oyun bayilerindeki makinelerden de yeni nesil bilet satışı gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar, seyyar bayilerden geleneksel basılı biletleri satın alabildiği gibi Sayısal Loto bileti görünümünde olanları da tercih edebiliyor.

Milli Piyango biletlerinin artık sayısal bilet olarak da üretilmeye başlandığını ifade eden şans oyunları bayii Ali Rıza Yaşar, " Milli Piyango biletleri, sayısal oyun bayilerindeki makinelerde basılarak satışa sunuluyor. Vatandaşlar, seyyar Milli Piyango bileti bayilerinin yanı sıra, Sayısal Loto bayilerinden de sayısal olarak üretilmiş bilet alabiliyor. Buna göre, çekiliş planındaki numaraların bir kısmı basılı, bir kısmı da sayısal olarak satışa sunuluyor. Sayısal olarak satılan biletler, merkezi oyun sisteminden düşülüyor. Biletler üzerinde ayrıca, çekiliş tarihi, biletin seri numarası, oynanma tarihi ve saati, bayi numarası gibi bilgiler de bulunuyor" açıklamasında bulundu.

2019 yılı milli piyango biletlerine ilginin yoğun olduğunu söyleyen satıcı Akif Ceran ise, “Bilet satışları 1 Aralık 2018 de başladı. 2019 yılı için belirlenen ücret 70 Milyon olmak üzere belirlendi. Tarihin en büyük rakamı.17,50 TL’den yarım biletler 35 TL’den tam biletler ise 70 TL’den Afşinli vatandaşlarımıza satışına sunduk. Afşin’de ilgi yoğun.  2019 yılının vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. “dedi.

Yeni sayısal biletler, güvenlik açısından klasik Milli Piyango biletleri gibi yüksek özelliklere sahip. Sayısal Loto gibi termal kâğıtlara basılı biletlerde, mor ışıkta görünen filigran gibi güvenlik önlemleri yer alıyor.

Yeni dönemde, ufak ikramiyeler de sayısal oyun bayileri tarafından ödenecek.

Editör: Haber Merkezi