Semerkand Vakfı Afşin Şubesi, Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtımı gerçekleştirdi.

Semerkand Vakfı Afşin Şubesi  tarafından Afşin Ulu Camii'nde bin kişilik aşure dağıtımı yapıldı. Semerkand Vakfı Afşin Şubesi yetkilisi Mehmet Sait Güven, aşure ayını anmak ve genç kuşaklara hatırlatıp benimsetmenin önemli olduğuna değindi.

Bir Hadis-i Şerifi dile getiren Güven, “Siz ailenize ve halkınıza aşure ayının ilk günü dağıtın ki Allah’ta sizin sofralarınızın rızıklarını bereketlendirsin. Biz bu düsturla yola çıktık. Ülkemizdeki halkın Ümmeti Muhammed’in birlik, beraberlik ve huzur içinde inşallah tüm İslam coğrafyasında bundan sonraki zamanlarda da artık dökülen kanların durması için biz dua ediyoruz. “dedi.

Güven, “Bildiğiniz gibi sadaka vermek hayır yapmak büyük belaları def eder, Allah ömür verdiği sürece bundan sonraki zamanlarımızda da, vakfımız kıyamete kadar açık olan bir vakıf, kıyamete kadar bu hayırlar devam edecektir. Türk ve İslam geleneği olan aşureyi ilçemizde vatandaşlarımıza dağıtmak istedik. Farklı ürünlerin harmanlanmasıyla ortaya çıkan aşure, tıpkı farklı kültürlerin harmanlanmasıyla yaşadığımız ülkemiz gibi. “ifadelerini kullandı.

Güven son olarak tüm İslam Aleminin mübarek muharrem ayının huzur ve barış içerisinde geçmesini temenni etti.

Editör: Haber Merkezi