Afşin Müftü Vekili Göksun Müftüsü Şükrü Safa, 'Camiiler ve Din Görevlileri' haftası münasebetiyle tüm İslam âleminin haftasını kutladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl belirli bir tema çerçevesinde düzenlenen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yılki teması ‘Din ve Mihraba Adanan Ömürler’ olarak belirlendiğini söyleyen Müftü Vekili Şükrü Safa, " Camiler aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz yerlerdir" dedi.

Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Safa, “Camilerimiz vatan sevgisinin milli bütünlüğün telkin edildiği, şehitlik gazilik ruhunun beslendiği, çalışma azminin, güzel ahlakın işlendiği dini ve milli kültür ocaklarımızdır. Camiler aynı zamanda birbirimize merhamet etmeyi, acıları paylaşmayı, kimsesiz, yoksul, dul ve yetimlere yardım etme duygularını kazandığımız mabetlerdir. Ülkemizin en ücra köşesinden metropollere kadar hizmet veren din görevlilerimiz, aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlayışıyla dini konularda halkı aydınlatırken, sosyal sorunlara da çözüm arayan, ulvi bir vazifeyi yerine getirerek, toplum hayatında önemli bir görev üstelenmişlerdir. Din görevlilerimiz bu görevlerini ifa ederken, toplumsal ve güncel olayları takip eden ve bunları halka aydın, ufku açık, yol gösteren bir anlayışla yapmaları da büyük önem taşımaktadır. Dolayısıyla son yıllarda milli-dini ve ahlaki değerlerimizdeki aşınmayı durdurma ve gidermede aydın din görevlilerimizin gayretlerine her zamankinden daha fazla ihtiyacımızın olduğu gerçeği ile karşı karşıyayız. Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, cami yapan, yaptıran, yapımında emeği geçen, din hizmetinde ömür tüketenleri rahmetle anıyor, yaşayanlara sağlık, sıhhat ve başarılar diliyor Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyor, saygılar sunuyorum” açıklamasında bulundu.

Ahirete intikal etmiş din görevlileri, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin ruhu için Çarşamba Günü öğle namazı öncesi Ulu Camii de mevlidi şerif okutulacağını söyleyen Safa, tüm vatandaşları davet etti.

Editör: Haber Merkezi