Terör örgütünde ipleri eline alan Cemil Bayık'ın '1 saat de olsa resmi binaya bayrak dikin' talimatı verdiğini tespit eden güvenlik birimleri, 3 ilde operasyon hazırlıklarına başladı.

PKK 'da son dönemlerde etkinliğini artıran Cemil Bayık'ın, teröristlere son bir hafta içinde, "1 saatliğine de olsa resmi binalardan birinde Türk bayrağını indirin, PKK bayrağını çekin" diye talimat verdiği tespit edildi. Bayık'ın, son günlerde yoğunlaşan 'bayrak' talimatında, teröristlerden başta Yüksekova, Şemdinli ve Cizre olmak üzere birkaç koldan resmi binalara saldırarak, Türk bayrağını indirip yerine PKK bayrağını çekmelerini istediği ortaya çıktı.

1 DAKİKA DA OLSA BAYRAK KALSIN

Güvenlik güçlerinden alınan bilgilere göre terör örgütü bu hedefinde başarısız olması durumunda, B planını devreye sokarak bu sefer de Şırnak-Beytüşşebap, Mardin-Nusaybin ve Hakkari-Çukurca'da eylem yapacak. Şemdinli'ye son bir ayda iki kez saldıran terör örgütünün, 'devlet kurumuna dikilmiş PKK bayrağı' hedefine ulaşabilmek için geniş bir bölgede yeniden saldırıya geçeceği bilgisini alan güvenlik güçleri teyakkuz halinde. Hain planın gerçekleşmesini önlemek için asker ve polis, kırsaldaki 750 teröristi sıkı takibe alındı. Ayrıca bölgede geniş çaplı bir operasyonun hazırlıklarının yapıldığı öğrenildi. Şemdinli'ye üst üste saldırarak ağır kayıplar veren, karakol baskınlarında ise defalarca geri püskürtülmesine rağmen Hakkari-Şırnak hattını terk etmeyen terör örgütüne Cemil Bayık tarafından geçen hafta perşembe günü telsizle 'Cuma' kod adıyla "Resmi binalara baskın düzenleyin. 1 dakikalığına da olsa PKK bayrağını asın. Geri dönmemek üzere gidin ve savaşın" talimatının verildiği bildirildi.

RUMLAR GİBİ ÖLÜRSENİZ DE KAZANIRIZ

Yenişafak gazetesinin haberine göre, Bayık'ın, telsiz görüşmelerinde bölgedeki militanlara, 'AİHM, Kıbrıs'ta 1996'da,Türk Bayrağını gönderden indirmeye çalışırken vurulan Anastasios İsak'ın davasında Türkiye'yi suçlu buldu ve ölen Rumlar'ın yakınlarına 339 bin euro tazminat ödemeye mahkum etti. Sizlerde benzeri olaylara başvurun ve bu pratikler Avrupa'da legal alanda siyaset yapan arkadaşlarımızın elini güçlendirir. Bize Anastasios İsak'lar lazım' dediği öğrenildi.

KAMERA İLE GEZİYORLAR

Resmi kuruluşları hedef alan teröristlerin üzerlerinde PKK bayrağı taşıdığı ve saldırı ekibinde yer alan bir teröristin ise üzerinde kamera taşıdığı ve bununla 'PKK bayraklı' görüntüyü tespit ettikten sonra, örgütün bu görüntüyü sosyal medya aracılığıyla dünyaya duyurmayı amaçladığı tespit edildi. Temmuz ayından itibaren ısrarlı bir şekilde Şemdinli'ye saldıran terör örgütünün dış dünyaya, Suriye'nin kuzeyindeki Kürt bölgelerinde yaşananlara benzer şekilde 'halk ayaklanması' görüntüsünü vermeye çalıştığı belirtiliyor.

Bordo bereliler Goman Dağı'nda

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi sıcak saatlere sahne oluyor. PKK'nın 'bayrak planı'na engel olmak için kırsaldaki teröristlerin izini süren güvenlik güçleri, bu amaçla Goman Dağı'nda operasyon yaptı. İlçeye hakim vaziyetteki dağa önceki akşamdan bu yana özel eğitimli komandolar helikopterlerle indiriliyor. Yüksekova'dan havalanan helikopterler daha sonra Şemdinli 34. Hudut Tugayı ve 3. Dağ Taktik Komando Taburu'ndan 'bordo bereli'leri alarak Goman Dağı'na götürüyor. Burada teröristlerin izini süren güvenlik güçleri Günyazı köyüne bağlı Yiğitler mezrası kırsalında da didik didik arama yapıyor. Derecik bölgesindeki Umurlu Karakolu'na son günlerde saldırılarını yoğunlaştıran ve yol kesme eylemlerinde bulunan teröristlerin bu bölgelerde saklandıkları sanılıyor. Öte yandan teröristlerin Hakkari-Van karayoluna döşedikleri uzaktan kumandalı patlayıcı, güvenlik güçlerince önceden fark edilerek etkisiz hale getirildi. Bu arada Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'nde çalılık alanda 60-65 kilogram civarında amonyum nitrat ile etkili patlayıcı haline getirilebilecek malzeme ele geçirildi. Olayla ilgili 15 kişi gözaltına alındı.

Diyalizli Bayık İran'ın villasında

Terör örgütü PKK'da Murat Karayılan'ın son 45 gündür sessizliğe bürünmesiyle ipleri ele geçiren Cemil Bayık'ın, PKK'nın para trafiğini de kontrolü altına aldığı belirlendi. Bayık örgüt içerisinde İran'a yakınlığı ile biliniyor. Urumiye'de İran tarafından kendisine tahsis edilen villada yaşayan Bayık'ın, koruma ordusunun yanısıra böbrek rahatsızlığı nedeniyle İran'ın kendisi için tahsis ettiği 'diyaliz' makinasına sürekli olarak girdiği ve doktor gözetiminde olduğu öğrenildi. Bayık'ın hain saldırılar için 'Bahoz' kod adlı Fehman Hüseyin'i devreye soktuğu, Suriye'deki eylemleri Mustafa Karasu aracılığı ile takip ettiği belirtiliyor.

Dikkatleri başka yöne çekecekler

Yüksekova, Şemdinli ve Cizre'ye baskın yaparak devlet kurumlarına sözde 'PKK bayrağı' dikmek isteyen teröristler, bunun için de ilginç bir taktik benimsedi. Örgütün, dikkatleri dağıtmak için önce Dağlıca-Yeşiltaş Karakolu'na saldırmayı planladığı, güvenlik güçlerinin buraya yoğunlaşmasını fırsat bilerek de 3 ilçeye kalabalık gruplarla birkaç koldan saldırarak 'bayrak planı'nı gerçekleştirmeyi tasarladığı belirlendi.
Editör: Haber Merkezi