Afşin Kaymakamlığı, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının huzur ve güven içerisinde geçmesinin sağlanması amacıyla bir dizi tedbirin alındığını bildirdi.

2017-2018 Yılı Eğitim Öğretim Döneminde Okullar ve Çevresinde Alınacak Güvenlik Tedbirleri ile ilgili olarak Afşin Kaymakamlılığı önemli kararlar alınırken, karara uymayanlara idari yaptırım cezası uygulanacak.

Afşin Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada,"2017-2018 eğitim ve öğretim yılının huzur ve güven içerisinde geçmesinin sağlanması amacıyla, Afşin İlçe sınırları içerisinde bulunan okulların çevresinde okulla ilişiği olmayıp toplanan şahısların, okul çevresinden uzaklaştırılması ve buna uymayanlara idari para cezası uygulanması ve bölücü örgütlerin gençlerimizi kandırmalarının engellenmesi amaçlanmaktadır. "denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

 “Kamu düzeninin sağlanması, eğitim ve öğretimin engellenmemesi, okul çevrelerinde şiddetin önlenmesi, özellikle giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel gürültü, kavga, taciz gibi olayların önüne geçilmesinin ve okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak okul ile ilişiği olmayan, işsiz güçsüz boşta gezen kişilerin okul çevresini mekan tutmalarının önüne geçilmesi, bu kişilerden öğrencilerimize gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikenin engellenmesi, Uyuşturucu satıcılarının asıl hedefinin gençlerimiz olduğu hususu dikkate alınarak okul çevresinde uyuşturucu ile mücadele yapılması, yasa dışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençlerimizi kandırmalarının engellenmesi amaçlanmaktadır.” denildi.

Ayrıca, alınan karara uymayanlar hakkında 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 66. Maddesi, 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesinin 1. fıkrası gereğince yasal işlem yapılacağı bildirildi.

Editör: Haber Merkezi