Nadır Mahallesinde yapımına başlanan Nadır Yeni Camii'nin temeli dualarla atıldı.

Nadır Mahallesi Cami Yaptırma Derneği ve hayır sever vatandaşlar tarafından yaptırılacak cami için Nadır Mahallesinde temel atma töreni düzenlendi.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, caminin ülkeye ve millete hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Caminin temel atma törenin Kutlu Doğum Haftası'na denk gelmesinin ayrı bir güzellik olduğunu ifade eden Budan," Camilerimizin temel atma töreninde bulunmak bizler için çok daha anlamlı ve önemli. Halkımızın birlik ve beraberliği bu tür yatırımlarda çok ön plana çıkmaktadır" dedi.

Yapılan camilerin içinin insanlarla doldurulması gerektiğine değinen Budan, şöyle devam etti:

"Bizler dinimize iman etmişiz, ibadetlerimizi yapmaya çalışıyoruz. Eğer camilerimizin içini doldurmazsak, evimizin yanında bir cami olup da vakit namazlarında camiye iştirak etmez ve cemaat oluşturmazsak, ezan okunduğunda bize karşı Allah'ın bir daveti olduğunu bilmezsek istediğimiz kadar temel atalım içini doldurmadıktan sonra kuru beton yığınından hiçbir farkı kalmaz. Önemli bir hizmetin inşası için bir araya geldik. Burası yapılıp, tamamlanacak ve Nadır'a hizmet etmeye başlayacak. Müslüman olarak görevimiz yapımına uğraştığımız camilerin içini doldurmamız gerekir. Bu güzel hizmet inşallah önce mahallemize daha sonra Afşin'imize hayırlı uğurlu olsun"

Güzel bir olay için bir araya geldiklerini ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise, "Allah’ın adının zikredileceği, onun adına yapılan mescitlerden birinin temelini atıyoruz. Zamanda özellikle manidar Allah'ın Resulü Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammet'in doğumunu kutladığımız haftaya denk geldi." dedi.

Mahalleler arasında güzel bir birlik beraberlik olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Güven, " Köy işi gündeme geldiğinde, köyün ortak hizmeti gündeme geldiğinde tüm köylülerimiz, tüm hemşerilerimiz bütün mahalle sakinleri biraya gelebiliyorlar.  Biliyoruz ki birlik ve beraberlik içinde olduğumuz zaman bize bu dün yada diz çöktürecek hiçbir güç yok. Sadece Allah’ın önünde secde ederiz ama bunun dışında da haksızlıkla, adaletle bu milleti hiçbir güç diz çöktüremez. İnşallah önümüz aydınlık. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği aydınlık.  Bu millet yüz yıllarca yaptığı İslam’ın liderliğini, İslam’ın hadimliğini tekrar devralmak üzere, yeter ki biz birlik ve beraberliğimizi koruyalım, manevi değerlerimize sahip çıkalım. Bu milletin dirilmesi yine yakındır. Bu nedenle birlik ve beraberliğin göstergesi olarak burada yapılan camii hepimiz bir araya gelmesi mahallemizin bir araya gelmesi bununda küçük bir örneğidir. Emeği geçen herkese sizlere saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Biz de yanınızdayız. El birliğiyle imkanlarımız ölçüsünde Allah’ın mabedini birlikte ayağa kaldıracağız.  Yarın Kutlu Doğum Ormanının ilk fidanlarını dikeceğiz. DSİ’nin arkasının sırt kısmın da saat 14:00 de tüm hemşerilerimizle birlikte olacağız bizleri yalnız bırakmazsanız o kutlu doğum ormanında bir fidan da sizin olursa bahtiyar oluruz ve sizleri de bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Yapılacak camiinin hayırlı hizmetlere vesile olmasını dileyen Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, "Camiiler biliyorsunuz Allah’ın evi sayılmaktadır. Camii aynı zamanda da Kabe’nin birer şubeleridir. Asırlardır bütün milletimiz camii konusunda, Kuran ve sünnet konusunda gerekli hassasiyeti göstermektedir. Bu konuda emeği geçen bizden önce yaşamış din adına hizmet etmiş olan büyüklerimizi de rahmetle anıyoruz. Bu camiimize maddi manevi her türlü katkı da bulunan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu yıl ki kutlu doğum haftamızın konusu Hz. Peygamber ve güven toplumu bunu çok farklı şekilde dillendirmeye ve haftayı değerlendirmeye çalışıyoruz. Cuma günü Ulu Camiimizde Sakalı Şerif ziyaretimiz olacak Saat 14:30 da bayanlara yönelik olacak bütün  halkımızı davet ediyorum."diye konuştu.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Yıldırım'ın okuduğu duanın adından caminin temeli atıldı.

Törene, Hakim Mahmut Koçak, Hakim Osman Bayram, Askerlik Şubesi Başkanı Hasan Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Ali Erol, Hastane Başhekimi İsmail Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Bahadır Taphasan,AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi