Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 6. yılında kabri başında dualarla anıldı.
25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş'ın Keş Dağı mevkisinde içinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün 6. yıl dönümünde Tacettin Dergahı'nda bulunan mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. Kur'an tilaveti ve ilahilerin okunduğu törende BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de Bakara Suresi'ni okudu. Destici, Yazıcıoğlu'nun mezarına çiçek bıraktı. Sık sık tekbirlerin getirildiği törende Yazıcıoğlu'nun sevenleri çeşitli dövizler de açtı.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, eşinin katillerinin hala bulunmadığına dikkat çekerek, "Avukatlarımızın huzurunda savcı hiç kimse geleceğini riske etmeden bu davaya bakamaz diyor. Böyle adaletin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Diliyorum ki Rabbimden adaletin kişiye, zamana göre değişmediği bir ülkemiz olur" diye konuştu.

BBP Genel Başkanı Destici ise, merhum Yazıcıoğlu'nun Hakka dayanan bir insan olduğunu belirterek, "Zaten istikamet sahibi bir adamdı. Bize sadece onun geride bıraktığı ayak izlerine basmak kalmıştı. Bu dev izler, hayat denen fırtınalı denizde kah sakin limanları, kah kurtuluşu ama nihayetinde mutlak zaferi işaret eden rotanın koordinatlarıydı" dedi.

BBP'liler, daha sonra Yazıcıoğlu'nun mezarından Adalet Sarayı'na doğru kortej eşliğinde yürüyüşe geçti.
Editör: Haber Merkezi