Afşin İlçe Müftülüğü farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş’ sloganıyla stant açtı.

Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın birlikte yürüttüğü ‘2018 Vekâletle K urban Kesim Programı’ kapsamında, Afşin İlçe Müftülüğü yetkilileri Ulu Camii önünde stant açarak vatandaşları bilgilendirdi.

‘Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş’ sloganıyla açılan stantta vatandaşlara düzenlenen kampanya ile ilgili olarak çeşitli bilgilerin verilmesinin yanı sıra vatandaşların bağışları makbuz karşılığı kabul edilecek.

Vekâlet edilen kurbanların yurt içi ve yurt dışında ihtiyaç sahibi birçok insana ulaşılacağını ifade eden Afşin İlçe Müftü Vekili Vaiz Ferit Arkalı, 21-24 Ağustos tarihleri arasında idrak edilecek olan Kurban Bayramı'nda, Türkiye Diyanet Vakfı'nın Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü kampanyayla 280'i yurt içinde, 436'sı yurt dışında olmak üzere 145 ülkede toplam 716 bölgede kesim yapacağını söyledi.

Arkalı, “Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen gerek yurt içi, gerek yurt dışında birçok hizmetler vermekte. Bu önemli hizmetlerden biri de kardeşlerimizin bize vekâletle vermiş oldukları kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak. Bu vesileyle gerek İlçe Müftülüklerinde gerek İl Müftülüklerimiz bu konuda vatandaşlarımızın ayağına kadar giderek eğer vekâletle kurban vermek istiyorlarsa bu kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak adına faaliyetler yapılıyor. Biz de Afşin İle Müftülüğü olarak Ulu Camii önünde stant açtık. Hem bugün hem de önümüzdeki hafta içerisinde standımız Ulu Camii önünde açık olacak. Kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığına vermek isteyen vatandaşlarımızın kurbanlarının vekâletini alıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için bugün burada bu faaliyeti başlatmış bulunuyoruz. Kurbanlarını vakfımıza, diyanetimiz teslim eden tüm vatandaşlarımızdan rabbim razı olsun. Tüm kardeşlerimizin kesecek oldukları kurbanları Allah kabul etsin” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi