Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, partisinin teröre karşı tavrının ve görüşlerinin hiçbir zaman değişmediğini söyledi.
            
Son günlerde yaşanan terör olayları ve partilerin teröre bakış açıları konusunda bir değerlendirmede bulunan Aycan, yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi:
           
“Terör kaynağı bellidir. Terör; PKK’dır, IŞİD’dir, DHKP-C’dir. PKK’nın siyası temsilcisi HDP’dir. Bunun finans kaynaklarını, işbirliği yapan ülkeleri ve bağlantılarını biliyoruz. Bu ilişki devam etmektedir.
AKP ise en azından terörist odaklarla ve onların siyasi temsilcileri ile masaya oturmuş ve Dolmabahçe’de mutabakat metni açıklamıştır. Daha önce AKP ile HDP birlikte soruşturma komisyonu kurmuş, MHP ve CHP ise komisyona katılmamıştır. MHP’nin tavrı bugünde aynıdır. ‘Soruşturacak bir şey yok, her şey bellidir’ demektedir. ‘Terörist odaklarla müzakere veya mutabakat olmaz, teröre taviz vermeden silahla mücadele olur’ görüşündeyiz. ‘Terör odakları kurutulmalıdır’ diyoruz.”
           
 Aycan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
            
“Tavrı değişen ise AKP ve CHP’dir. AKP samimi veya değil tavrını değiştirmiştir, kısmen bizim görüşümüze gelmiştir. Tavrını değiştiren bir diğer parti CHP’dir. Dün soruşturma komisyonuna üye vermez iken, neden bugün komisyon kurulmasını istemektedir? Komisyon kurulmasını ilk isteyen HDP’dir. Acaba HDP’nin görüşlerini desteklemekte midir? Komisyondan ne beklemektedir? AKP ve CHP’ye neden değiştikleri sorulmalıdır. Bunun sorulması gerekir iken MHP’ye bir takım eleştiri yapmak en azından haksızlıktır. MHP’nin görüşleri hep aynıdır. Bugün terör odakları ile silahlı mücadele edilmektedir. Bu nedenle HDP’nin komisyon kurularak PKK ve diğer terör odakları ile yapılması gereken mücadeleyi durdurma, oyalama oyununa gelinmemiştir.”
Editör: Haber Merkezi