MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, genel seçimlere 282 gün kala partisinden milletvekilinin aday adayı olduğunu açıkladı.

Mustafa Bastırmacı, 14 Haziran 2015 tarihinde yapılması planlanan genel seçimlerde partisinden milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Kararını teşkilat binasında düzenlediği basın toplantısında açıklayan Mustafa Bastırmacı, il başkanlığı görevinden de istifa etti.

282 gün kala Türkiye’nin ilk milletvekili aday adaylığını açıklayan Mustafa Bastırmacı, hiçbir zaman şahsi hırslarının ve menfaatlerin ön planda olmadığına dikkat çekerek, “1997 yılında başladığım siyasi kariyerime milletvekili aday adayı olarak yeni bir sayfa açtım. Şimdi neden bu kadar erken aday adaylığımı açıkladım. Genelde bu makamlarda oturan ve aday olmayı düşünen arkadaşlarımız sürenin sonuna kadar koltuklarında kalmışlardı. Fakat arkadaşlarımla ve teşkilat başkanlarımla yaptığım istişare sonucu böyle bir kararın erken değil aksine tam zamanında olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bastırmacı, “Önümüzdeki süreçte sadece 2015 Haziran ayında yapılacak milletvekilliği seçimi olacağını ve şahsımın da bu seçimlerde aday adayı olma kararımın ardından il başkanlığına yeni atanacak arkadaşımın daha verimli bir çalışma sürdüreceğine inanıyoruz. Kendimi ülkeme, milletime, şehrime ve davama TBMM’de daha iyi hizmet edeceğime inanıyorum. Bu nedenle milletvekilliği aday adaylığımı açıklıyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: IHA
Editör: Haber Merkezi