Kısa adı MARAŞFED olan Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu İstanbul’da kuruldu.

Uzun zamandır İstanbul'da faaliyet gösteren derneklerin bir üst çatı altında toplanarak, çalışmalarında profesyonelleşerek daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen, Kahramanmaraş’ı eğitim, kültür, sanat ve turizm alanında tanıtmayı gaye edinen ve bu doğrultuda önemli lobi faaliyetleri yürütecek olan MARAŞFED atılan imzalar ile kuruldu.

Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu'nun (MARAŞFED) başkanlığına Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği (AFŞİNDER) Başkanı Ahmet Ardıç getirildi.

Federasyon kuruluşu için evrakları hazır olan dernek yöneticileri, ortak karar alarak kurucu başkanlığını yürüten AFŞİNDER Başkanlığını da yürüten Ahmet Ardıç yürütecek.

Konu hakkında açıklama yapan MARAŞFED Başkanı Ahmet Ardıç, "Büyük bir özveri ile faaliyetlerini sürdürmeye çalışan derneklerimizin gücüne güç katmayı, maneviyata, edebiyata, sanayiye konu olmuş Kahramanmaraş’ımızın değerlerini daha geniş kitlelere, metropol şehir İstanbul'da ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

Kahramanmaraş adına her unsuru en iyi şekilde temsil etmeye çalışacaklarına değinen Ardıç, "Kuruluş aşamasında emeği geçen bir birinden değerli dernek başkanlarıma ve yönetim kurullarına bu önemli emaneti bize tevdi ettikleri için teşekkür ediyorum. Her biri bu oluşumun köşe taşı niteliğinde önemlidir. Gayemiz derneklerimizin ve şehrimizin adını hakkıyla taşıyıp katkı sunmak olacaktır. Federasyonun ilk faaliyeti olarak ise 12 Şubat Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 97. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde güzel bir salon program yapma hazırlığı içerisindeyiz. Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla düzenleyeceğimiz etkinlikte gurbetteki tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimizle bir araya gelmek ve MARAŞFED'i tanıtmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi