Efsus Turan Mahalle Muhtarı Danyal Aklınıç, 10 bin nüfuslu mahallesinde 5 gündür suların akmadığını ve vatandaşların çok büyük bir mağduriyet içerisinde olduğunu belirtti.

Yetkililerden biran önce su sıkıntısını çözmesi gerektiğini ifade eden Efsus Turan Mahalle Muhtarı Aklınıç, " İlçemizin büyük bir bölümünde yaşanan su sıkıntısı kendi mahallemizde de yaşandı. Su kesintisinin yaşandığı ilk günden itibaren yetkililerden çözümü noktasında yardım istiyoruz fakat bir sonuç alamadık. 5 gündür mahallede bir damla su yok. Mahalle sakinlerimiz evlerine bidonlarla, damacanalar ile su taşıyor." dedi.

Taşıma su ile değirmen dönmeyeceğini ifade eden Alkılınç, " İlçemize iki gün kar yağdı ve deyim yerindeyse hayat felç oldu. Bölgemiz kar, kış bölgesi olmasına rağmen KASKİ ve AKEDAŞ yetkililerinin önlem almamasından dolayı vatandaşlarımız mağdur oldu. Sorunun giderilmesi için KASKİ'yi arıyorum kar yağışından dolayı elektrik direkleri devrildi bu sorun çözülünce sular gelecek deniliyor. AKEDAŞ'ı arıyorum çalışmalarımız devam ediyor deniyor. Bu böyle 5 gün geçti. 10 bin nüfuslu mahallede tankerlerle su dağıtmaya başladık. Atlas Kent'te gece tankerle su veriyoruz. Biz hangi devir de yaşıyoruz çözemedim. Milletvekili İlker Çitil Bey'in, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç'un haberleri var. Fakat bir çözüm ya da netice alamadık. Bu konuyu Cumhurbaşkanlığına taşıyacağım. Efsus Turan Mahallesi Muhtarı olarak tüm mahalle sakinlerimizden özür diliyorum. Yetkililerin bir an önce çözüm bulmalı bu duruma " açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi