Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Afşin Belediyesi tarafından' Kutlu Doğum Hatıra Ormanı' oluşturuldu.

Kurum amirleri ve öğrenciler Atlas Dağı eteği, Devlet Su İşleri Şube Müdürlüğü arkasında bulunan arazide Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bin adet çam fidanını toprakla buluşturuldu.

Etkinlikte konuşan Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, "Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Afşin Belediye’mizin düzenlemiş olduğu ağaç dikme etkinliğine katıldık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm daire amirlerimizle, okul idarecilerimizle, öğrencilerimizle birlikte aynı zamanda jandarma personelleri ve askerlerimizle birlikte ağaç diktik.

Bu ağaçların zaman içerisinde büyüyüp yeşil alan noktasında ve ağaç varlığı noktasında ilçemize değer katması. Afşin fidan dikme faaliyetimize çok önem veriyor. Peygamber Efendimiz; “Kıyamet Kopacağını bilseniz de, elinizde ki fidanı dikiniz” buyurmuşlardır. O yüzden biz bu işin maneviyat yönünü de çok önemsiyoruz. Ama maddi yönden de Afşin’imize çok büyük katkıları olacağına inanıyoruz. Özellikle öğrencilerimizin gençlerimizin katılması da bu arkadaşlarımız da ki kültürü arttırabilmek, geliştirebilmek. Yeşili sadece dikmek değil, aynı zamanda koruyabilmek.” açıklamasında bulundu.

Fidan dikme etkinliğinin Kutlu Doğum Haftasına denk getirilmesinden dolayı Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'e teşekkür eden Budan, İnşallah bu ağaçlar zaman içerisinde ormana dönüşecek ilçemizde güzel bir görselliğe sahip olacak diye düşünüyorum. Etkinliğe katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Afşin Belediyesi 2017 yılı Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında, Kutlu Doğum Ormanı için ağaç dikimine başladıklarını belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, ise “Milli Eğitim Müdürlüğümüzce öğrencilerimiz, başta ilçe Kaymakamımız Ali Edip Budan olmak üzere tüm daire amirleri, okul müdürleri ayrıca askerlerimizden destek aldık. İnşallah bu alanı ağaçla dolduracağız. Kutlu doğum ormanının oluşturulmasında bizimle birlikte buraya gelerek fidan dikim etkinliğine katılan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Programa, Askerlik Şubesi Başkanı Hasan Demir, İlçe Jandarma Komutanı Ali Erol, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan,İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, kamu ve kurum amirleri, askeri personel, vatandaşlar, öğretmenler ve çok sayıda  öğrenci katıldı.

Editör: Haber Merkezi