Afşin'de Kutlu Doğum Haftası etkinlik programı belli oldu.

Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, 17-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası" etkinliklerinin "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" temasıyla kutlanacağını söyledi.

Her yıl Nisan ayının ikinci haftasında yapılan kutlama programı 16 Nisan referandumu nedeniyle Nisan ayının üçüncü haftasına ertelendi.  Bu yıl "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" temalı gerçekleşecek kutlu doğum haftası programı kapsamında Afşin'de İlçe Müftülüğü tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Diyanet İşleri Başkanlığının 1989 yılından beri her yıl önemli bir konuyu gündeme taşıdığına dikkat çeken Afşin İlçe Müftüsü Yıldırım, " 1989 yılından buyana hem Türkiye'mizde hem de ülke genelindeki bütün temsilciliklerimizde kutlu doğum haftası kutlanmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından her yıl için bir konu belirlenir ve o konu gündemde tutulmaya çalışılır. 2017 yılı için belirlenen konu Hz. Peygamber ve Güven Toplumu olmuştur." dedi.

Kutlu Doğum Haftasında güven konusunun işleneceğini belirten Yıldırım, " Hepimizin birlik ve beraberliği, mutluluğu aslında bütün dünyanın huzuru güven toplumunun oluşmasına bağlıdır. İnsanlar birbirlerine güvenebilmelidirler. Sırtını dönebilmelidirler. Bu yapılamadığı zaman insanlığın huzuru mutluluğu mümkün değil.

Tabi güven toplumu derken biliyorsunuz Peygamber Efendimiz (S.A.V) bu konuda alınacak çok örnekleri var. Özellikle zikretmek gerekirse Peygamber Efendimiz daha peygamber olmadan önce dahi bu sıfatı üzerinde taşıyan bir insandı, bir peygamberdi. Etrafındaki insanlar peygamberimize çok güvenilir olduğu ve sözüne sadık emanete hıyanet etmeyen biri olduğu için Muhammed-ül Emin demişlerdi. Yani Güvenilen Muhammed manasına gelmektedir. İslam da güven toplumunun oluşması için bütün sıfatları belirlemiştir. Hadislere ve ayetlere baktığımız zaman Müslüman güvenilen insandır, güvenen insandır kavramlarını görmüş oluruz. Peygamber Efendimiz (S.A.V) buyuruyorlar ki "Müslüman, dilinden ve elinden güvende olduğu, mü'min de insanların malları canları hususunda, kendisine güvendiği kişidir." Diyerek Müslüman'ı tarif etmiştir. Tabi birliğimizi dirliğimizi bozmaya çalışanlar var, onlar bu güven duygusuna çok saldırdılar. İnsanları birbirlerine güvenemez hale getirdiler. Biz farkında değiliz ama insan duyduğundan, gördüğünden etkilenen bir varlık. Bu nedenle bu gibi varlıkların zedelenmemesi lazım, yani güvenin kalkmaması lazım. İnşallah bu hafta bu güven duygusunu canlı tutmaya çalışacağız." açıklamasında bulundu.

Cuma Günü Sakalı Şerif Ziyareti olacak

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle 21 Nisan Cuma günü Ulu Camii'nde vatandalar cuma namazının ardından Sakal-ı Şerif'i ziyaret edebilecek.

Etkinlikler hakkında bilgi veren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu hafta vesilesiyle bir dizi program planladık. Esnaf ziyaretlerimiz, bayanlara yönelik konferanslarımız var, hastane ve yaşlı bakımevi ziyaretlerimiz var, mahallelerimizde konuşmalarımız var, radyomuz da konuşmamız var. Bu haftayı dolu dolu geçireceğiz Allah'ın izniyle. Özellikle ben buradan halkımıza özellikle bir konun altını çizmek istiyorum. Cuma günü Ulu Camii'mize Cuma namazından sonra Sakal-ı Şerif ziyaretimiz var. Öğle namazına müteakip erkekler için, saat 14:30'dan itibaren de bayanlar Sakal-ı Şerif'i ziyaret edebilecek. Bütün hemşerilerimizin ve Müslüman aleminin Kutlu Doğum Haftasını kutluyorum Cenabı Allah'tan hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Editör: Haber Merkezi