Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’ye önlisans ve lise düzeyinde girecek adaylar için başvurular bugün başlıyor. Son başvuru tarihi ise 24 Temmuz 2014 olarak belirlenirken başvuru süresinin uzatılmayacağının da altı çizildi.   

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) önlisans ve lise düzeyinde girecek adaylar için başvurular 8 ila 24 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Sınav ise 27 ve 28 Eylül tarihlerinde yapılacak. Adayların başvuru yapmadan önce sınav ücreti olan 40 lirayı bankaya yatırmaları gerekiyor. Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecek. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.trİnternet adresinde yayımlanacak. Başvuru süresi uzatılmayacak.

2014-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans'a, ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile mezun olabilecek durumda olan adaylar girebilecekler. Bu durumda olan adaylardan, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de bu sınav ile birlikte Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans) katılmak için başvuru yapmaları zorunlu olacak. Başvuru süresi içinde başvurusunu tamamlamayan adayların, 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılacak 2014-KPSS'ye ve 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılmaları mümkün olmayacak.

İnternetten bireysel başvuru yapacak adayların başvurularının tamamlanabilmesi için onay kodunu sisteme girmeleri, başvuru ekranında "Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı." açıklamasını mutlaka görmeleri ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan edinmeleri gerekiyor. Başvurusunu tamamlayan tüm adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin İnternet sayfasında bulunan Aday İşlemleri Sisteminden (ais.osym.gov.tr) başvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmeli, başvurusunun tamamlandığını teyit ederek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinmeleri gerekiyor.
Editör: Haber Merkezi