CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te partisinin grup toplantısında, Elbistan Devlet Hastanesine kura ile alınacak 50 kişilik işçi alımı kurasının iptal edilmesi hakkında açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğu, partisinin grup toplantısında, Elbistan Devlet Hastanesine personel alımı için noter huzurunda yapılan kura çekiminde usulsüzlükler olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği tarafından hizmete girecek Elbistan Devlet Hastanesine tıbbi sekreter, güvenlik ve temizlik işinde çalıştırılmak üzere 50 kişinin alınacağı işe toplam 3 bin 642 kişinin müracaat ettiğini söyleyen CHP Lideri Kılıçtaroğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Elbistan’da devlet hastanesi 50 işçi alacak. Başvuran kişi http://img3.mynet.com/1x1/grey.gifsayısı 3646 kişi başvurmuş. 50 kişi, küçücük bir Elbistan ve 3 bin 642 kişi orada çalışmak istiyor. Bakıyorlar sınavla olmaz, diyorlar ki noterle kura. Ama bir bakıyorlar ki kura çekilecek bir torbada kazananların isimleri var. Bir kişinin de ismi iki kez ismi çıkıyor. Ben sahtekarlığın bu boyuta ulaştığını hiç görmemiştik . Şimdi buna hayır diyeceğiz. Buna Elbistanlılar ve tüm Kahramanmaraşlılar hayır diyecek. Şimdi buna hayır denilmezse yarın hangi felaketle karşı karşıya kalınacağını bütün Elbistanlı kardeşlerimin bilmesini isterim. Vatandaşlarımızı derdi bunlar. Vatandaşların derdi başka, sizin derdiniz başka. Vatandaş borç batağında, çocuğu işsiz, emekli aylığı, maaş yetmiyor. " diye konuştu.

Kura, iptal edilmişti

Elbistan Devlet Hastanesinde çalışacak 50 kişilik işçi alımı için başvuran onlarca kişinin itirazı üzerine çekilen kura iptal edilmiş ve yetkililer, kuranın önümüzdeki günlerde yeniden çekileceğini bildirilmişti.

Editör: Haber Merkezi