Afşin Toplum Sağlığı Merkezi (TSM), “Kanser Haftası” nedeni ile vatandaşları bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.

Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)Birimi  tarafından, Şehit Er Ömer Erüstün Meydanı'nda stant açıldı ve vatandaşları kanser konusunda vatandaşları bilgilendirdi, broşür dağıttı.

KETEM olarak kanserde farkındalık oluşturmak ve vatandaşlara kanser taramalarının önemini anlatmak istediklerini belirten Afşin Toplum Sağlığı Çevre Sağlık Teknisyeni Yıldız Binboğa, “Dünya Sağlık Örgütü’nün açıkladığı son rakamlara göre kanser vakaları 2035 yılına kadar yılda 24 milyonu bulacak. Bu önemli hastalığa dikkat çekmek amacıyla Nisan ayının ilk haftası, Türkiye’de Kanserle Savaş Haftası olarak kabul ediliyor. Bizlerde ilçemizde insan hayatında önemli sorunlar teşkil eden kanser hastalığını vatandaşlarımıza anlatmak ve bilinçlendirmek için Afşin Toplum Sağlığı KETEM birimi olarak etkinliler yapıyoruz" dedi.

İnsanlara ulaşmanın Afşin TSM KETEM Birimi için oldukça önemli olduğunu ifade eden Binboğa konuyla alakalı yaptığı açıklamada şunları akdetti:

“1-7Nisan Kanser Haftası dolayısıyla bu hafta boyunca etkinlik düzenlemeye çalıştık. Kanserde farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalarımız devam etti. Toplum Sağlığı Merkezi KETEM Birimi olarak Salı günün2 Nolu Sağlık Ocağı karşısına stant açtık. Çarşamba günü ise Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı’na gittik halka seslendik.

Son olarak Şehit Er Ömer Erüstün Meydanında çalışmalarımıza devam ettik. Yoldan geçen vatandaşlarımıza elimizden geldiği kadar kanser taramalarının önemini anlattık. Broşürler verdik. Çalışmalarımıza her zaman devam edeceğiz yeter ki bizler vatandaşlarımıza ulaşalım.  KETEM olarak elimizden geldiği kadar daha çok insana ulaşmak ve kanser konusunda bilinçlendirme çalışmalarında bulunmak istiyoruz. Vatandaşlarımıza kanserin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu ancak geç kalındığı müddetçe hem maddi hem manevi bakımdan zarar göreceklerini anlatıyoruz. İnşallah toplumumuz bu konuda bilinçli bir hale gelir ve düzenli olarak taramalar yaptırır. Sağlıklı bir yaşamı herkes ister ama kanserinde bize her zaman yakın olduğunu unutmamak gerek ve taramalara katılmak gerek. Yaptığımız ve düzenlediğimiz etkinliklerden sonuç almaya başladık. İnsanlar gelip bunlar burada ne yapıyor? Düşüncesiyle standımıza veya çadırımıza uğramaları bile bizim için büyük bir adım. Sağlıklı bir toplum bilinçli bir birey olduğumuz müddetçe önlenemeyecek ve tedbir alınamayacak bir hastalık olmaz.  Bu yüzden diyorum ki kanser aramızda, farkında olalım ve taramalara düzenli olarak katılalım.”

Editör: Haber Merkezi