İstanbul Hilton Oteli’nde basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 1,5 saat süren görüşmede, 27 Mart Pazartesi günü başlayacak Avrupa Afet Risklerinin Azaltılması Forumu ele alındı. Başbakan Yardımcısı Kaynak görüşmede, Türkiye ile AB arasında imzalanan Geri Kabul Anlaşması’nı gündeme getirdi. Kaynak, “Eğer bir anlaşma varsa bu her iki tarafa da sorumluluk yükler. Bizden bazı konularda adım atmamızı isteyen AB Yönetimi, öncelikle kendi taahhütlerini gözden geçirmelidir” dedi.

Stylianides de, Veysi Kaynak’a görüşlerini samimi olarak dile getirdiği için teşekkür etti. Türkiye ile AB arasındaki iletişim kanallarının açık olmasının önemine vurgu yapan Stylianides, “Bazı zorlukların olması doğaldır ancak biz bunları her platformda konuşabilmeliyiz” dedi.

AB Komiseri, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ı 5 Nisan’da Brüksel’de gerçekleşecek Suriye Krizi konulu toplantıya davet etti. Kaynak ise, önümüzdeki günlerde Mali ve Somali’ye ziyaretlerde bulunacağını belirterek, “Gerek bu temaslarımız, gerekse referandum programımızdan zaman bulabilirsek bu toplantıya katılmayı biz de çok arzu ederiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi