Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan,"30 Ağustos Zafer Bayramı" münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Kaymakam Budan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olan, milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği onurlu ve kahramanca mücadelenin sonucunda kazanılmış 30 Ağustos Zaferi’nin 95’inci yıldönümünü kutlamanın sonsuz heyecanı ve kıvancı içerisindeyiz.30 Ağustos Zaferi, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı tüm imkânsızlıklara rağmen, Türk Milleti’nin sarsılmaz azmi, birlik ve beraberliği, inancı, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmıştır.

Anadolu halkı birbirine kenetlenerek tekbir yumruk olarak yokluklar içerisinde fedakârlıklarla verdiği Kurtuluş Savaşı'nda, en son Başkomutanlık Meydan Muharebesini de kazanarak kesin zafere ulaşmıştır. ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ parolası ile başlayan muharebede elde edilen bu zafer; Türk'ün bağrına dayanan hançerin milletçe sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır. Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek, iç ve dış tüm düşmanların karşısına tek vücut olarak çıkmaktır. ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkesi etrafında bütünleşen milletimiz, inşallah, içinde bulunduğumuz dönemde yaşadığımız tehditleri de bertaraf edecektir.

‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ dizesinde ifade edildiği gibi, bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen her şehidimiz, bu toprakları vatanımız olarak tescilleyen birer mühürdür. Bu kutlu günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor; tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum."

Editör: Haber Merkezi