23 Nisan etkinlikleri kapsamında Afşin Kaymakamı olan Melike Sığınır, "Bugünün çocukları, gençleri okuyup ileride bir meslek sahibi olacak ve ülkemizin kalkınmasını, büyümesini devam ettirecektir. Gençlerimize güzel bir gelecek bırakmalıyız." dedi.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle koltuğunu Arıtaş Ortaokulu öğrencisi Melike Sığınır'a bıraktı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği kapsamında Arıtaş Ortaokulu öğrencileri ve yöneticileri, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan'ı makamında ziyaret etti. Kendisine ziyarete gelen öğrencileri makam koltuğuna oturtan Kaymakam Budan, tüm çocukların gününü kutladı.

Kaymakam Budan,"Pazar günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayacağız. Kutlama etkinlikleri kapsamında her zaman olduğu gibi öğrencilerimiz makamlara sembolik olarak oturuyorlar ve düşüncelerini bizimle paylaşıyorlar.  Öğrencilerimiz için güzel bir anı olacağına inanıyorum ve ayrı bir tecrübe yaşadıklarını düşüyorum. Geleceğimizi emanet edeceğimiz, bizlerden sonra asıl olarak bu koltuklara oturacak öğrencilerimiz ziyaret kapsamında hem kaymakamlık makamını görmüş oldular hem de bizim yaptığımız işler hakkında fikir sahibi oldular." diye konuştu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi önemli günün Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edildiğini belirten Budan, " Meclisin açılış günü olan 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan eden Atatürk, bu günü tüm dünya çocuklarına armağan ederek, gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymuştur. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeleri en büyük arzumuz, özgür düşünceli, donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir." açıklamasında bulundu.

Budan, 23 Nisan'ın aynı zamanda, 97 yıllık şerefli geçmişi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) de açıldığı, istiklal ve egemenlik günü olduğunu vurguladı.

Minik kaymakam Sığınır, duyduğu heyecanı ve sevinci dile getirdi. İlçede yeşil alanların çoğaltılmasını, çocuklara yönelik faaliyet alanlarının arttırılmasını isteyen Sığınır, okulu gidiş-gelişlerde de trafik önlemlerinin attırılmasını istedi.

Sığınır, kendisi için birinci önceliğin eğitim ve öğretim olduğunu belirterek, Kaymakam Budan'a göstermiş olduğu sevgi ve ilgiden dolayı teşekkür etti.

23 Nisan'da sembolik olarak kaymakamlık makamına oturan Arıtaş Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Melike Sığınır ise,  " Bugünün çocukları, gençleri okuyup ileride bir meslek sahibi olacak ve ülkemizin kalkınmasını, büyümesini devam ettirecektir. Biz yöneticiler olarak eğitim sistemini daha da güzelleştirerek öğrencilerimizin okullardan sıkılmamasını sağlamak için elimizden geleni yapmalıyız. Öğrencilerimizin okullarını daha çok sevmelerini sağlamak için teknolojik gelişmeleri takip etmeli ve bunları da öğrencilerimizle buluşturmalıyız." diye konuştu.

Kaymakam Sığınır, ayrıca öğrencilere ders çalışmalarının yanı sıra oyun oynamaları tavsiyesinde de bulundu.

Editör: Haber Merkezi