Afşin İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (AFİMDER), Afşin’deki İmam Hatip mezunları  “2. Afşin Vefa Buluşmasında” bir araya geldi.

Kurban Bayramının dördüncü günü Afşin İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleşen buluşmada mezun olan İmam Hatiplilerin tekrar bir araya gelmelerinin sevinci yaşandı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AFİMDER vefa buluşmasının geleneksel hale getirilmesinden gurur duyduğunu belirtti.

Güven, “Geçen yıl AFİMDER mezunları ve mensupları vefa buluşmasının ilki yapıldı. Dernek başkanımız ve müdürümüz sağ olsunlar ziyaretimize geldiler. Etkinliğin geleneksel hale geleceğini söylediler. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda bir araya geldik. Bu nedenle AFİMDER Başkanı Harun Enkür’e ve İmam Hatip Lisesi Müdürü Bedir Boz’a bizlerin bir araya gelmesinde vesile olduklarından dolayı teşekkür ediyor, hepinizin bayramını kutluyorum” dedi.

Afşin İmam Hatip Lisesi’nin 1982 yılından itibaren mezun verdiğini söyleyen Afşin İmam Hatip Lisesi Müdürü Bedir Boz, artık İmam Hatip Lisesi’nin yeni bir binada eğitim öğretime devam edeceğine değindi.

Afşin İmam Hatip Lisesi’nin Afşin’in iliklerine işleyip, gönüllere dokunmuş bir okul olduğunu kaydeden Boz, “1975 yılında başlayan, 1982 yılından beri mezun veren Afşin İmam Hatip Lisesi bu binasında belki de son günlerini geçiriyor. Yeni binamız geçen yıl bitmişti ama bir aksamadan dolayı son anda tamamlanamadı. İnşallah birinci dönem bitmeden yeni binamıza geçeceğimiz söyleniyor. 24 derslikli 200 kişilik pansiyonuyla Afşin’imizin en güzel binalarından birine sahip olacağız. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.1982 yılından beri mezun veren bir okuluz. Bugüne kadar bin 656 öğrenciye lise diploması, 2 bin 192 öğrenci ortaokul diploması almış, 6 bin civarında öğrenci kayıtlı olurken tasdikname defterimizde ise 2 bin 200 öğrenci okulumuzdan ayrılmış. Yani 40 bin nüfuslu Afşin’in neredeyse %20’si okulumuzun tezgahından bir şekilde geçmiş. Afşin’in iliklerine işlemiş, gönlüne dokunmuş bir okuluz” açıklamasında bulundu.

Birçok siyasetçinin ve idarecinin İmam Hatip lisesi mezunu olduğunu söyleyen Boz, “Her meslekten, her cinsiyetten, her makamdan, her konumdan okulumuzdan mezunlarla karşılaşıyoruz. Allah’a hamd olsun. 2. vefa buluşmamıza katılan tüm dostlarımıza, mezun ve mensuplarımıza teşekkür ediyor, kurban bayramlarını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Afşin İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği olarak yeniden bir araya gelmenin gururunu yaşadığını belirten Afşin İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Harun Enkür, peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in öğrencilerinin misyonunu ve vizyonunu yüklendiklerini, asil ve kutlu bir yolda yürüdüklerini söyledi.

Enkür yaptığı konuşmada; “AFİMDER Yönetim Kurulu olarak mezunları ve mensupları 2. Vefa buluşmasını düzenlemiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Değerli konuklar öncelikle tarihe not düşen imam hatip liselerimizden aldığımız eğitimle peygamber efendimizin öğrencilerinin misyonunu ve vizyonunu yüklendiğimizi, asil ve kutlu bir yolda yürüdüğümüzü, bilmenizi isterim. Tabi ki aynı mektebin diplomasını taşımak değil, aynı çalışma programını, aynı davayı, aynı samimiyeti bünyesinde belirlemiş herkes imam hatiplidir. Bugün imam hatip gerçeği dünyanın gerçeğidir. Çünkü imam hatip ağacının meyveleri sadece ülke yönetiminde değil, dünya üzerinde de söz sahibidir. Değerli konuklar, derneğimizin misyonu genelde tüm topluma ve eğitim camiasına, özelde Afşin’de bulunan imam hatip liseleri, meslek liseleri ve diğer meslek liselerinin mezunlarına, mensuplarına ve öğrencilerine yönelik hizmette bulunmaktır. Bu hizmet kapsamında sosyal, kültürel ve bilimsel çalışmalar yapmak, onların manevi birlikteliğini sağlamak ve ahlakı değerlere bağlı olarak eğitim, kurs, seminer, spor, gezi ve benzeri etkinlikleri yapmaktır. Amacımız Uhud’un yüce şehidi Hamza’dan,  gemileri yakan Tarık Bin Ziyad’dan, kefenini giyip atını düşman üzerine süren Alparslan’dan, Haclıları serseme çeviren sultan Baybars’tan ve İstanbul’u edebi İslam şehri kılan Fatih Sultan Mehmet’ten alan bir nesil yetiştirmektir” dedi.

ABD'nin ekonomik saldırılarına ve kurdaki ataklarına, karşı birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerektiğini aktaran Enkür, “Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Şahsi menfaatleri ve siyasi düşünceleri bir kenara bırakıp vatanına sahip çıkma zamanıdır. Amerika’nın Suriye ve Irak’ta ülkenin toprak bütünlüğünü tehdit eden adımları 15 Temmuz darbe teşebbüsündeki faillere sahip çıkması Türk yargısına müdahale etmeye çalışarak ekonomik yaptırım kararlar alması ve döviz kurları üzerinden operasyonlar düzenlemesi hem Türkiye hem de dünya kamuoyundan kaçmamaktadır. Döviz kurları üzerinden ülkemize ağır bir ekonomik saldırı başlatılmıştır. Operasyonun amacı da tüm alanlarda Türkiye’yi teslim almaktır. Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. ‘Teslim olmayacağız’ diyen Cumhurbaşkanımız gibi bizlerde tüm operasyonların farkındayız. Milletimiz her zaman olduğu gibi devletimizin yanında durarak oyunları bozma iradesine sahiptir. Türkiye’nin gücü ve dayanıklılığı yerindedir. Saldırılar birlik ve beraberliğimiz karşısında etkisiz kalmıştır. Afşin Önder İmam Hatip Okulları olarak ülkemize açılan bu ekonomik savaşa karşı kararlıkla, devletimizin ve necip milletimizin yanındayız. Ahirete intikal etmiş öğretmen ve öğrencilerimize Allah’tan rahmet,  yaşayanlara uzun ömürler dilerim. Bu buluşmayı gerçekleştirmemizde maddi manevi destek olan Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e, okullarda yapmış olduğumuz çalışmalarda destekleriyle bizleri yalnız bırakmayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Mahir Turan’a yol arkadaşlarımıza, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından etkinliğe katkı sağlayanlara teşekkür plaketi takdim edildi.

2.Vefa buluşmasına,  kamu ve kurum amirleri ile çok sayıda imam hatip mezunları katıldı.

Editör: Haber Merkezi