Afşin İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan, Afşin Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Adnan Kabaağaç’ı makamında ziyaret etti.

Afşin Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Adnan Kabaağaç’ı ziyaret eden İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan, İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak alınan güvenlik tedbirleri hakkında bilgi vererek, Afşin Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Kabaağaç, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan’a ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür etti.

Bayram öncesi sürücülere trafik uyarısı

Ziyarette yaklaşan kurban bayramı dolayısıyla konu olan bayram tatillerindeki trafik yoğunluğunun büyük oranda arttığını dikkat çeken Başkan Kabaağaç, “Bayramlar, hüzünleri, acıları, matemleri değil, mutluluk ve sevinçleri paylaştığımız günlerdir. Bayramda trafik kazaları yüzünden yasa bürünüp, matemleri değil sevinçleri yaşamalıyız. Seyahat eden ve trafiğe çıkan vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını rica ediyoruz." dedi.

Her bayram tatilinde olduğu gibi bu bayramda da milyonlarca vatandaşın sevdiklerine kavuşmak için yolculuk yaptığına işaret eden İlçe Emniyet Müdürü Akdoğan, özellikle hususi araçlarıyla yola çıkacak vatandaşların trafik kurallarına riayet etmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Geçen yıllarda yaşanan uzun süreli Kurban Bayramı tatillerinde ülkemizin çeşitli yerlerinde meydana gelen trafik kazalarında yüzlerce vatandaşın hayatını kaybettiğine dikkat çeken İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan ise, “İstatistikler, bayram tatillerinin uzadığı dönemlerde trafik kazalarında artışın olduğunu ortaya koyuyor. Bayram tatilinin 9 gün olduğu geçen yıl Kurban Bayramı’nda ülkemiz genelinde yaşanan 1491 trafik kazasında da 61 vatandaşımız yaşamını yitirmiş, 3 bin 173 insanımız da yaralanmıştır. Trafik yoğunluğunun yanı sıra, dikkatsizlik, hoşgörüsüzlük, acelecilik, kurallara uyulmaması, yorgun araç kullanılması da kazaların artmasında önemli etkendir. Kazaların üçte ikisinin de yerleşim birimleri içerisinde ve sürücü kusurları nedeniyle yaşanmış olması da kurallara ne kadar uyduğumuzun göstergesidir. Bayram seyahatlerinde, trafik kurallarına azami derecede riayet ederek, daha dikkatli, daha duyarlı olalım. Uykusuz ve yorgun yola çıkmayalım. Bayram sevincimizi gölgeleyecek, bu sevincimizi acıya dönüştürecek tutum ve davranışlardan özellikle kaçınalım. ” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi