Afşin hayvan pazarında, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hareketlilik artmaya başladı.

Afşin ve çevresinde, uzun ve zahmetli bir sürecin ardından hayvanlarını kesime hazır hale getiren üreticiler, emeklerinin karşılığını alabilmek için hayvan pazarının yolunu tutmaya başladı.

En uygun kurbanlıkları bulmak için pazara gezen vatandaşlar, erken kurban almanın avantajından yararlanmaya çalışıyor. Kurbanlık hayvan almak için pazara gelen vatandaşlar ile üreticiler arasında kıyasıya kurbanlık pazarlıkları yaşanıyor.

Kurbanlık küçükbaşların fiyatları 600 lira ile bin 500 lira arasında değişirken, büyükbaşlar ise 6-14 bin liradan satışa sunuldu.

Afşin’e bağlı Türksevin Mahallesinde hayvan yetiştiriciliği yapan Mehmet Demir, kurbanlık fiyatlarının geçen yıla oranla daha pahalı olduğunu söyledi.

Kurban Bayramı için yetiştirdiği büyükbaş hayvanların henüz satışını yapamadığını ifade eden Demir, “ Hayvan pazarına kurbanlıklar gelmeye başladı. Şuanda vatandaşlarımızda geliyor fakat çok fazla satış gerçekleşmiyor. Alıcılar şuanda piyasayı araştırarak, kurbanlık fiyatlarını öğrenmeye çalışıyor. İnşallah önümüzdeki hafta itibariyle satışlarımız yoğunlaşır.” dedi.

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Halil Öksüz ise, “Kurban Bayramı için yetiştirdiğimiz küçükbaş hayvanlarımızı pazara getirerek satmaya çalışıyoruz. Pazara şuanda 6 adet keçimizi satmak için geldik. Şuanda pazarda kurbanlık çebişler, kuzular 600 ile 700 lira arasında değişiyor. Koyun ve keçiler fiyatları ise 800 ile bin 400 lira arasında, hayvanın kilogramına göre değişiyor. Satışlarımız biraz durgun fakat önümüzdeki günlerde, kurban bayramına 1 hafta kala hareketlenmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

Kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşlar ise, şuanda büyükbaş hayvanların yoğun olarak bulunduğu havan pazarı ilerleyen günlerde küçükbaş hayvanların da yoğun bir şekilde gelmesiyle alışverişlerin artacağını ve fiyatların daha çok oturacağını belirttiler.

Editör: Haber Merkezi