Afşin'de sabah namazına gelen cemaate Eshab-ı Kehf Eğitim, Kültür, Çevre, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ESDER) tarafından namaz sonrası sıcak süt ve poğaça ikram edildi.

Eshab-ı Kehf Eğitim, Kültür, Çevre, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ESDER) tarafından hazırlanan “Camiler Temizleniyor, Gençler Bilinçleniyor” projesi kapsamında Ulu Camii'nde sabah namazı kılan gençler, namaza katılan vatandaşlara sıcak süt ve poğaça ikramında bulundu.

Gençler ile cami cemaatini buluşturmak için süt ve poğaça yaptıklarını belirten ESDER Başkan Yardımcısı Musa Yarar, gençlere sabah namazının manevi ortamını yaşatmak istediklerini söyledi.

ESDER tarafından hazırlanan, “Camiler Temizleniyor, Gençler Bilinçleniyor” projesi kapsamında cami ile gençleri buluşturduklarını ifade eden Yarar, “Genç arkadaşlarımız, kardeşlerimiz ile cami programlarımız oluyor. Belediyemizden temin edilen temizlik malzemelerimiz ile her hafta bir camimize gidiyoruz ve temizliğini yapıyoruz. Camilerin maneviyatını çocuklarımıza aktarıyoruz.” dedi.

Gençlerin, camilerle buluşturulması gerektiğini belirten Yarar, konuşmasına şöyle devam etti:

“Üstat Mehmet Akif Ersoy’a, bu ülke ne zaman kurtulur? diye sorduklarında, ‘Ne zaman ki Cuma namazında toplanan kalabalık sabah namazında da toplarsak, o zaman ülkemiz kurtulur’ diye cevap veriyor. Bizlerde karınca kararınca gençlerimizi camilerimizde toplamaya ve sevdirmeye, cami cemaatimizin sayısını artırmaya çalışıyoruz. Ülkemiz çok kritik dönemlerden geçiyor ve her zamankinden çok duaya ihtiyacımız var. Özellikle bu günahsız gençlerin duasına ihtiyacımız var.  Gençlerimizi, camilerimiz ve cemaatimizle buluşturduğumuz her ortamda ülkemiz ve güvenlik güçlerimiz için dua ediyoruz. Bu organizasyonumuza önderlik eden arkadaşlarımıza, projemize destek olan Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e ve bizimle hareket eden gençlerimize teşekkür ediyorum” 

Editör: Haber Merkezi