Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Yüzyıllarca kullanılacak güçlü bir sistemin kabulü bizim dönemimizde ve halkımızın oylarıyla gelecek."dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 16 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa değişikliği çalışmaları kapsamında Afşin'i ziyaret etti.

Afşin'de ilk olarak AK Parti Afşin İlçe Teşkilatında gerçekleştirilen istişare toplantısında partilerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, 16 Nisan'da halk tarafından oylanacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin yüzyıllar boyunca insanlara huzur, ferah, mutluluk getireceğini ve istikrarın sürekli hale getirileceği bir sistem olacağını kaydetti.

16 Nisan'da Türkiye'nin geleceğinin oylanacağını ifade eden Erkoç, " Ülkemiz geçmişte çok büyük ekonomik krizler yaşadı. Bu krizlerin temelinde doğal afet yoktu, ekonomimizi etkileyecek bir deprem, salgın bir hastalık ve bir kuraklık yaşanıp felaketlere sürüklenmedik. Türkiye'nin ilerlemesinin önünde parlamenter sistemin çıkarmış olduğu sıkıntıların krize ve felakete dönüşmesi vardı. Bazen incir çekirdeğini doldurmayacak olaylar ülkemize çok ciddi sebeplere yol açtı. 2001 yılında, o dönemin cumhurbaşkanı, başbakana anayasa kitapçığı fırlattı ve ülkemizi çok büyük krize sürükledi. Türkiye o gün battı. Bundan en çok esnafımız, işçimiz, çocuklarımız ülkenin bütün vatandaşları etkilendi. Bundan sadece faizciler, dövizciler ve ülkemize dair düşünceleri olan dış güçler karlı çıktı. Çift başlılık bu ülkeye ağır bedeller ödetmekte. Bu 70'li, 80'li yıllarda da böyle oldu." diye konuştu.

Geçmişte Türkiye'nin çok zor günler geçirdiğine değinen Erkoç, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye geçmişte çok ağır bedeller ödedi. Ülkemiz, geçmişte yangın yerine dönmüş, deyim yerindeyse kan revan içindeydi. Sokaklara insanlar çıkamıyordu. Buna dur diyen hiç kimse çıkmadı o dönemlerde. Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçen Güneş Motel transferlerine şahit olduk. Parlamentoya müdahale ettiler ve etik olmayan şahıslarla hükümetler kurdular. Şuan da kullandığımız parlamenter sistem manipülasyona açık bir sistem. Bizler tekrar o günlere dönmek istemiyoruz. Ülkemiz ve vatandaşlarımız geçmişte buna benzer birçok olaya şahit oldu fakat en kanlı ve en hain girişimlerden birini 15 Temmuz akşamı yaşadı. O akşam asker üniforması giyen hainler vatandaşımıza kurşun sıktı, uçakla, tankla saldırdı ve bu ülkenin, halkın lideri olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın canına kastettiler. Alçak FETÖ'cüler ülkemizi kaosa ve kargaşaya götürmeye çalıştılar. Fakat Cumhurbaşkanımız milletinin de desteğini arkasına alarak güçlü bir irade gösterdi ve milletin emanetini ve bayrağı yere düşürmedi. Şuan ki sistem bütün bu yaşadıklarımıza izin veren ve güvencesi olmayan bir yapı. Geçmişte yaşadıklarımıza bakmalı ve bunları tekrar yaşamamak için 16 Nisan'da güçlü bir evet çıkartmak zorundayız. Bu sistemi vatandaşlarımıza çok güzel anlatmamız lazım. Bu süreçte halkımızın desteği çok önemli" diye konuştu.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise, Türkiye'nin kaderinin belirleneceğini halk oylamasına çok az bir süre kaldığını ve sandıktan güçlü bir evet çıkması için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Ülkenin 17 Nisan'da yeni ve güçlü Türkiye'ye uyanacağın ifade eden Güven, " İnşallah referandum sağlıkla sonuçlanır. Halkımızın ve bizim istediği karar çıkar." dedi.

Son olarak konuşma yapan AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman, "Değerli hemşerilerim, ülkemiz önemli bir virajın eşiğinde. Şurada referanduma 3-4 gün gibi bir süre kaldı. Bu süre içerisinde sizlerin bu konuda ne kadar duyarlı olduğunuzu biliyorum. 15 yıldır AK Parti davasına Afşin her zamanda gönül verdi, destek verdi. Bunlarda bizlere Kahramanmaraş’ımıza, Afşin’imize yol, su hizmet, insanlarımızın huzuru için gerçekten önemli bir hizmet sunuldu. Bu süreç içerisinde biz İlçemizdeki esnaflarımızı ve mahallelerimizi gezdik. İstişarelerde bulunduk, inşallah güzel sonuçlar alacağız. Aramızda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’a ve Belediye Başkanımıza eski Belediye Başkanlarıma Partililere ve vatandaşlarıma sevgi ve saygılarımı sunuyorum." diye konuştu.

İstişare Toplantısına AK Parti İlçe Başkanı Sabri Türkkaraman, Kadın Kolları Başkanı Hidayet Çakmış, Gençlik Kolları Başkanı Erkam Genç, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve partinin mahalle temsilcileri ile partililer katıldı.

Erkoç, istişare toplantısının ardından esnaf Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman ve parti yöneticileri ile birlikte Atatük Caddesinde esnafları ziyaret ederek 16 Nisan referandumunda evet oyu için destek istedi.

Editör: Haber Merkezi