Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, Afşin'de büyükşehir belediyesinin yatırım ve hizmetlerinin hızla devam edeceğini söyleyerek, "Afşin'i en güzel hale getirene kadar çalışmalarımız devam edecek." dedi.

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi çalışmaları için Afşin'de esnaflar ve vatandaşlarla bir araya gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, Afşin'in temel problemlerini çözüme kavuşturduklarını kaydetti.

Afşin'de altyapı çalışmalarının büyük bir kısmını tamamladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Erkoç, "Yaz ayları ile birlikte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Afşin'imizde alt ve üstyapı çalışmalarımız başlattık ve hızla devam ediyor. Göreve geldiğimizden buyana merkez dâhil tüm ilçelerimizde ve özellikle Afşin'imizin temel problemlerini çözüyoruz. Afşin'de altyapı sorunu vardı, içme suyu problemi vardı. İçme suyu şebekemiz çürümüş, adeta yoktu. İnsanımızın en temel ihtiyacı olan içme suyunu Afşinlilerimize sağlık bir şekilde ulaştırmak için çok büyük bir yatırım yaptık ve üstyapısıyla birlikte 50 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Şimdi Devlet Su İşleri ile birlikte Afşin'imizin 100 yıllık su ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilecek Akdere'den içme suyunu getiriyoruz. Akdere içme suyu projesi alakalı müteahhit firmadan kaynaklanan problemler ve gecikmeler oldu. DSİ yeniden ihaleye çıktı ve çalışmalar başladı. Bunların yanı sıra Çöllollar'dan su getirdik. Afşin'imizin suyla alakalı bir sorunu olmayacak inşallah. Anayollarımızı sıcak asfalt ile buluşturuyoruz. "dedi.

Doğalgaz çalışmalarının hızla devam ettiğine değinen Erkoç, konuşmasına şöyle devam etti:

" ARMADAŞ, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin yüzde 10 ortağı olduğu bir şirket. Afşin'imizde doğalgaz çalışmalarını hızla yürütüyor. Yakın bir zamanda vatandaşlarımız doğalgaz kullanmaya başlayacak. Afşin'imizde temel hizmetler beldelerimizde, mahallelerimizde yol, altyapı ve üstyapı işleri bitecek sosyal belediye hizmetlerini yapacağız.

- Çok amaçlı sosyal tesis

Büyükşehir olarak Afşin Hükümet Konağı arkasında bulunan araziye sosyal tesis yapıyoruz. Temeli atılarak inşaat çalışmaları başlattık. Burada çok amaçlı taziye salonları, kütüphane, yaşlılar dinlenme salonun yer alacağı ve gençlerimizin faydalanacağı, birçok faaliyetimizin yer alacağı tesisi yapıyoruz.

- "Afşin'e yüzme havuzu sözümüz var"

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimiz ve öğrencilerimiz için yüzme havuzu yapacağız. Burada bunun eksikliği var. İnşallah en kısa zamanda havuz için çalışmalarımıza başlamak istiyoruz. Tüm Afşinlilerimize hitap edecek şekilde planlanan kapalı yüzme havuzu, 7’den 70’e tüm vatandaşlara hizmet verecek. Özellikle gençlerimiz yüzme öğrenebilir belki de yüzme sporunda derece elde edecek sporcularımızın çıkmasına vesile olabiliriz. Belediyemizin yaz spor kursları devam ediyor. Büyükşehir olarak, Afşin Belediyemizle birlikte her türlü çaba ve gayreti Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gösteriyoruz. İnşallah Afşin'i en güzel hale getirene kadar çalışmalarımız devam edecek. Büyükşehir yasasıyla birlikte AK Parti ailesi olarak Afşin'de problemleri çözmeye devam ediyoruz."

- "Türk milleti yeniden ayağa kalktı."

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Afşinlilerden destek isteyen Erkoç, " Son 16 yıldan buyana Türkiye'de bir restorasyon var. AK Parti Türkiye'yi devraldığında birçok alanda, altyapı, üstyapı, sağlık hizmetleri başta olmak üzere harap haldeydi. Ülke iflasın eşiğindeydi ama AK Parti iktidara geldiği günden beri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ak kadrolar olarak çalışarak Türkiye'yi düze çıkarttık. 24 Haziran'da yapılacak seçim ülkemizdeki restorasyonun tam anlamıyla sonuca ulaşması için çok önemli. Eski Türkiye'ye dönülmemesi için ak kadroların güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi gerekiyor. Yeni yönetim sistemi tüm ülkeyi geleceğe taşıyacak. 24 Haziran'da, Kahramanmaraş'ta, Afşin'de ve diğer ilçelerde ak kadrolara önemli bir desteğin geleceğini biliyoruz.  Türk milleti yeniden ayağa kalktı. Güçlü Türkiye için güçlü lider Recep Tayyip Erdoğan'a da yoğun bir destek var Afşin'imizde. İnşallah 24 Haziran'dan sonra geleceğe güçlü adımlarla yürümeye devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Erkoç, konuşmasının ardından AK Parti İlçe Başkanı İsmail Safi ve beraberindeki partililerle birlikte esnaf ziyaretinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi