AK Parti'den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı konuşulan Celalettin Güvenç istifasını sundu.
 
Şanlıurfalılar'ın gösterdiği yoğun ilgi ve talepten yola çıkarak aday olduğunu belirten AK Parti'nin muhtemel adayı Celalettin Güvenç, "Biz Şanlıurfa ve Şanlıurfalı'yı sevdik. İki buçuk yıldır yaptıklarımız ortada. Şanlıurfalılar da, bizi bağrına bastı. Minnettarız hepsine. Yoğun bir teveccüh gösterdi, yoğun bir sevgi gösterdi. Şanlıurfalılar'ın gösterdiği bu sevgiye, kadirşinaslığa, kıymetbilirliğe sonsuz minnetlerimi, şükranlarımı arzediyorum. Şanlıurfalılar'ın bu  yoğun talebi siyaset kurumunda, sayın Başbakanımız nezdinde yankı buldu ve sonuçta böyle bir irade ortaya çıktı. Ben Şanlıurfalılar'ın ardından Sayın Başbakanımıza, iki buçuk senedir şehrin sorunlarıyla yakından ilgilenen Sayın Bakanımıza,  bütün milletvekillerimize, bütün AK Parti teşkilatlarına, il, ilçe, kadın kollarına, gençlik kollarına, bize büyük teveccüh gösteren, bizi bağrına basan bütün AK Parti Teşkilatlarına, bütün Şanlıurfalılar'a, buradan tek tek saymam mümkün değil. Gün boyu telefonlarım susmuyor. Muhtarlarımıza, belediye ve yerel yöneticilerimize, ticaret erbabına, çiftçimize, esnafımıza, tarlada çalışırken işini bırakıp bizi selamlayan, bizi bağrına basan bütün köylü kardeşlerimize, şehirli kardeşlerimize minnetlerimi sunuyorum" dedi.
 
ŞANLIURFA İLK 5'TE YER ALMALI
En büyük amaçlarının Şanlıurfa'yı Türkiye'nin gelişmiş ilk 5 kenti arasında taşımak olduğunu belirten Celalettin Güvenç, "Şimdi böyle bir irade ortaya çıkmıştır. Biz millete hizmet için varız. Urfa'ya hizmet için varız. Herkes "Şanlıurfa, Antep olacak" diyor. Şanlıurfa'nın Antep olması yetmez. Şanlıurfa Türkiye'nin ilk 5 kentinden biri olmalıdır. Bu vizyon için çalışacağız. Misyonumuz, vizyonumuz budur. Şanlıurfa büyük ve kadim bir kenttir. Bu kenti Allah'ın izniyle hakkettiği yere taşıyacağız. Şanlıurfa'ya bizden önce hizmet eden bütün yöneticilere, belediye başkanlarına sonsuz teşekkür ediyorum. Onlara tebriklerimi iletiyorum. Yaptığı hizmetlerden dolayı mevcut Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
"ŞANLIURFALI'NIN ADAYIYIM"
Görev yaptığı süre içerisinde kuşatıcı hizmet anlayışıyla ayrım yapmadığını belirten Güvenç, "Biz asla bir kavganın tarafı olmadık. 30 yıllık meslek hayatımız boyunca kimseyi ötekileştirmedik. Hiçbir çıkar işinin içinde yer almadık. Aldığımız tedbir ile devletin, milletin kör kuruşu peşinde olduk. Bu ülkenin ihtiyacı olan paylaşmanın, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün, kaynaşmanın, birlikte yaşamanın savunucusuyuz.  Bu duyguların yaşandığı Şanlıurfa gibi mübarek bir kente hizmet edecek olmaktan dolayı mutluyuz, gururluyuz. Şanlıurfa'da bundan sonraki dönemde de asla kavganın ve ötekileştirmenin içerisinde olmayacağız. Bu kadim kenti hepimizin gözü gibi koruması lazım. Gün artık birlik günüdür, gün artık hizmet günüdür. Çalışma günüdür, geleceği planlama günüdür. Şanlıurfalıların bizden beklediği budur. Üzerimizde  ağır bir vebal var. Bu vebalin gereğini el birliğiyle yerine getirmemiz gerekiyor. Herkesten destek istiyoruz. Valilik görevini yaparken de bizim yaptığımız işleri takdir eden, hoş gören, destek veren bütün partilere yine teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanlığı yaparken de ayrım yapmadan yine tüm Urfa'nın belediye başkanı olacağız. Urfalı'nın başka kimsenin değil. Tüm Urfa'nın. Köylüsünün, kentlisinin, tüm Urfa'nın belediyesi yapacağız orayı. Hukukun üstünlüğünü tanıyacağız,  bu kenti ileriye taşıyacağız.  Buna inanıyorum, bir kere daha bütün Urfalılar'a sizin aracılığınızla sonsuz şükranlarımız sunuyorum. Ben Şanlıurfalı'nın adayıyım. Şanlıurfalı'nın iradesiyle ve o iradeyi gören, takdir eden, her zaman milletinin lehine gövdesini ortaya koyan Başbakan'a minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Son söz bu gelin kardeş olalım, birlik olalım, birlikte çalışalım.  Gün yeni bir sayfa açma günüdür. Yeni bir sayfa açarak Şanlıurfalı'nın yüreğine su serpmeyi  ve geleceği planlama günüdür. Bunun arayışı, çabası içerisindeyiz" diye konuştu.
 
"DURUP DURURKEN ADAY OLMADIK"
Şanlıurfalılar'ın yoğun talepleri doğrultusunda aday olma kararı aldığını belirten Güvenç, "Biz durup dururken aday olalım demedik. Bu ilde çalışmaya başladığımızda birkaç ay sonra bize vatandaşlarımızdan, "Sen çok çalışıyorsun. Urfa'yı sevdin, halktan yanasın, halkı seviyorsun, ötekileştirmiyorsun, ayrım yapmıyorsun,  sen bu şehre lazımsın" diye moral verdiler, dua ettiler. Şimdi o tepkiler aynı şekilde devam ediyor" cümlelerini kullandı.
 
"MARAŞ'TA DA ADAY OLABİLİRDİM AMA…"
Bir süre önce kendisinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olma teklifi de geldiğini belirten Güvenç, "Bakın bir şey daha paylaşıyorum. 6 ay önce İstanbul Kazlıçeşme Mitingi'nde karşılaştığımız değerli bir milletvekilimiz bana, "Maraş Belediye Başkanlığı'nı düşünür müsün?" diye sordu. O anda ilk tepkim, "Benim memleketim ama benim oraya emeğim yok" dedim. O da dedi ki, "O zaman Şanlıurfa daha kolay olur." Ben de dedim ki, "Evet, benim emek verdiğim, sevdiğim, çok önem verdiğim, kadim, bizi de çok seven, bağrına basan bir kent" diye aramızda diyalog oldu. Şanlıurfalı bazı kardeşlerimiz buna şahittir" sözlerini sarfetti.
 
 
"İSTİFAM MANİSA'YI DA HEYECANLANDIRDI"
Manisa'dan da aday olması yönünde beklenti olduğunu belirten Güvenç, "Bana Manisa'dan da şu an itibariyle bile, sağolsunlar, 3- 3,5 sene  çalıştığımız Manisa'dan da yoğun talep var. Onlara da ben Allah razı olsun dedim. Teşekkür ettim. Başarı diledim. Orası şu anda bugün bile, "Bizim için mi istifa ettiniz?" diye Manisa'dan yoğun şekilde telefon alıyorum. Hepsine başarı diledim, teşekkür ediyorum. Manisa da, Maraş da, Erzurum da, Diyarbakır da, Urfa da bizim. Biz Urfa'yı sevdik, Urfa bizi sevdi. İnşallah birlikte Şanlıurfa'yı Türkiye'nin ilk 5 şehri arasına taşıyacağız.  Urfa büyüktür, Urfa buna layıktı" dedi.
 
URFA'DAKİ TEPKİ EYLEMLERİ
Şanlıurfa'daki tepki eylemlerini değerlendiren Güvenç, "Demokrasilerde her türlü fikre, her türlü zikre açık olacaksınız. Eleştiriye açık olacaksınız.  Ama demokrasiyi, hukuku da kimse kötüye kullanmayacak. Bugün yapılan işlerin ne olduğunun fotoğrafını kamuoyu çekti. Ben de dikkatle izliyorum. Eleştiriye açık ve tahammülümüz olacak. Bunda bizim bir sıkıntımız yok. Oraya kaç kişi gitti, nasıl gitti, kamuoyu izliyor, takip ediyor. Telefonlarla aldığım tepkileri biliyorum. Herkese sakin olun diyorum. Beraber olalım diyorum. Bu şehir güzel bir şehir. Önemli bir şehir. Urfalılığımız lafta olmamalı, özde olmalı. Bu şehre zarar vermemeliyiz" ifadelerine yer verdi.
 
ŞANLIURFA İÇİN İLK PROJENİZ NE OLACAK?
Şanlıurfa için çok sayıda projesi olduğu öğrenilen Güvenç, "Sayın Bakanımızın ilan ettiği 400 projeyi takip ediyoruz. Ben diyorum ki yeni dönemde bütün ilçelerimiz ve köylerimiz için 400 proje daha yaparım. Tugay'ın kesinlikle boşaltılıp, rekreasyon alanı olması gerekir. Bunun peşinde olacağız. Çevre yolunu tamamlamanın peşinde olacağız. Köylerimizin tamamının çamurdan kurutulup parke taşıyla döşenmesinin peşinde olacağız. Hastane sorununu kesinlikle barı standardına çıkaracağız.  Bakanımızla beraber eğitimde başlattığımız atağın takipçisi olacağız.  Bunun dışında organize sanayinin geliştirilmesi, ihalesini yaptık Kasım'ın 26'sında, 46 trilyonluk bir ihaledir. Bunların tamamlanması, Besi Organize Sanayi'nin bitirilip, mağaralarımızın turizme açılması, oranın turizm açıldığını bir düşünün; benim rüyalarımı süslüyor. Hem vatandaşlarımızı o mağaralarda ilkel şartlarda hayvancılık yapmaktan kurtaracağız hem de oraları İnşallah Urfa turizmine açacağız ki Türkiye'de ses getirecek" diye görüş beyan etti.
 
"URFA İÇİN DÜŞÜNÜYORUZ"
Güvenç sözlerini su ifadelerle noktaladı, "Bizim aklımız, fikrimiz, mesaimiz kamuoyu da şahit 24 saat Urfa için atıyor. Urfa için düşünüyoruz, Urfa için heyecanlanıyoruz."
 
FAKIBABA MESAİSİNİ SÜRDÜRÜYOR
Ayrıca, görüşlerini almak için telefonla ulaşmaya çalıştığımız Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref yoğun programı nedeniyle konuşamadı.
 
KESİN ADAY SALI GÜNÜ AÇIKLANACAK
Öte yandan, Kesinleşen AK Parti Şanlıurfa Belediye Başkan adayının Salı günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Şanlıurfa'da Güvenç ve Fakıbaba haricinde 9 aday adayı daha bulunuyor.
HABER 7
Editör: Haber Merkezi