Emniyet Genel Müdürlüğü sürücü belgesi işlemleri ile ilgili online randevu sistemini hizmete sundu. Ehliyet değiştirmek için randevu almak gerekecek.

1 Ocak 2016 tarihi itibarıyla eski ehliyetlerin yerini yenileri alacak ve artık bir çok ülkede geçerli olacak. Ayrıca yurt dışına çıkarken ödenmesi gereken ücretler ve işlemlere gerek kalmadı. 15 TL karşılığında yeni ehliyetlerinizi EGM online randevu sistemiyle alabilirsiniz.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce (EGM), Eski tip sürücü belgeleri, 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilmeye başlandı. Sürücü belgeleri 5 yıl içerisinde değiştirilebileceği duyurulmuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce (EGM), sürücü belgesi sahiplerinin işlerini kolaylaştırmak amacıyla online randevu sistemini devreye soktu.

Vatandaşlarımız, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait () internet adresinden online randevu aldıktan sonra, il/ilçe trafik tescil birimlerinde yeni tip sürücü belgesi işlemlerini gerçekleştirebilecek.

1 Ocak’ta yürürlüğe giren yeni yönetmelikle şu an verilen ehliyet sınıfı 18'e çıktı. Otomobil, motosiklet gibi araçlar için ehliyetler 10, otobüs, kamyon gibi motorlu taşıtlar içinse 5 yılda bir sağlık raporuyla kişinin durumunun uygun görülmesi halinde değiştirilebilecek.

Editör: Haber Merkezi