Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü, düğünlerde vatandaşların tabanca ve tüfekle havaya ateş etmelerini önlemek amacıyla afişli kampanya başlattı.

Afşin’de düğün sezonun başlamasıyla birlikte Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü düğünlerde yaşanabilecek maganda olaylarının önüne geçebilmek için bir dizi önlem aldı. “Düğün Evi Yas Evi Olmasın” sloganı ile düğünlerde sıkılan silahların insan hayatı üzerindeki olumsuz etkilerine değinen Emniyet Müdürlüğü ilçe merkezlerine silaha hayır afişleri astı.

Üzücü olayların yaşanmaması için tedbir aldıklarını ifade eden Afşin İlçe Emniyet Müdür Vekili Bahadır Taphasan, düğün sahiplerinden de maganda olaylarının önüne geçebilmek için destek istedi.

Düğünlerde silah atma olaylarının önüne geçmek için afişli kampanya başlattıklarını ifade eden Taphasan, “ Afşin’de yaz tatilinin başlamasıyla birlikte düğün yoğunluğu da başladı. İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak düğünlerimizde kötü olayların yaşanmaması için magandalara izin vermememiz gerekiyor. Emniyet olarak, ‘düğün evi yas olmasın’, ‘düğünlerde silah atılmasın, hayatlar solmasın’ ve ‘ilçemizin esenliği ve sağlığı için düğünlerde silaha hayır’ uyarılarını içeren afişlerimizi vatandaşlarımızın dikkatini çekmek amacıyla yoğun olarak kullanılan caddelerimize astık. Ayrıca el ilanları dağıtarak maganda olaylarının önüne geçmeye çalışıyoruz” dedi.

En önemli görev düğün sahiplerinde

İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak Afşin’de açık-kapalı alanlarda yapılan tüm düğünleri ziyaret ederek kontrol ettiklerini ifade eden Taphasan, “Resmi veya sivil personellerimizi ilçemizdeki düğünlerde görevlendirerek motorize ekiplerle önleyici mahiyette, güvenlik tedbirleri alıyoruz. Maganda olayların yaşanmaması adına düğün sahipleri sözlü ve yazılı olarak uyarılıyor. Fakat ekiplerimiz başka bir düğüne geçtiklerinde silah atma olayları yaşanabiliyor. Burada en önemli görev düğün sahipleri ve evlenen çiftlere düşmekte. Onlar en mutlu günlerinde silah atılmasını istemezse maganda olaylarının yaşanmayacağına inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Taphasan, konuşmasına şöyle devam etti:

“ Yaz aylarında bir gün içerisinde bazen açık ve kapalı alanda 15’ten fazla düğün olabiliyor. Düğünlerde yaşanabilecek maganda olaylarının geçebilmek adına öncelikle düğün sahiplerimizi uyarıyoruz. Alınan tedbirlere ve uyarılara rağmen düğünlerde silah kullanarak güvenliği tehlikeye sokan şahıslar suçüstü yakalanıyor ve haklarında gerekli adli-idari işlemler yapılıyor. Uyulması gereken kuralları düğünlerden önce vatandaşlara tebliğ ediyoruz. Düğün sahiplerinin düğün evlerinin yas evleri olmaması için magandalara izin vermemeleri gerekiyor. Bu tür organizasyonlarda havaya rast gele silah sıkanları, duyarlı vatandaşlarımızın 155 Polis İmdat Hattına bildirilmesini istiyoruz. Bizlerde Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak “Düğün evi Yas evi olmasın” diyerek düğün, nişan, sünnet, asker uğurlaması ve bayramlarda silah sıkılmamasını diliyor, genç çiftlere ömür boyu mutluluklar diliyoruz”

Editör: Haber Merkezi