Ünal yaptığı konuşmada; "Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında siyaset yapan HDP, Cizre'ye gitmek istiyor ve orada ne olduğu son derece açık. Cizre'de hendekler kazılıyor, mayınlar döşeniyor ve bu ülkenin bir ilçesinde bir mahalle kurtarılmış bir mahalle haline getirilmek isteniyor ama bu HDP'nin genel başkanı orada yapılan hukuka aykırı, asayişe aykırı ve devlete bir baş kaldırıya dönüşmüş düzeltmek için siyasetin kendisine verdiği imkanları kullanmak yerine orada o mayını döşeyen o sokağı kapatan ve orayı kurtarılmış bölge haline getirmek isteyen kişilere çağrıda bulunmak yerine tam tersine onların bir parçası olmayı tercih ediyor" dedi.
Konuşmasına devam eden Ünal; "Dünyanın heryerinde devletin güvenlik güçlerine karşı namlu çeviren her insan terörist vasfına sahiptir. Devletin polisine kurşun sıkan, Devletin askerine kurşun sıkan ve bölgede uzunca bir zamandan belli ısrarla söylediğimiz haraç toplama, zorla dağa çıkartma gibi olaylara karşı siyasetin harekete geçmesini istiyoruz. Peki siyaset ve siyaset kurumları her hangi bir engelle karşı karıya mı? Dilek Öcelan bile Milletvekili olabiliyor peki bu gibi isimlere siyaset yolu açılırken neden bölge insanına dağın yolu gösteriliyor? ve dışardan bakılınca sanki Türkiye kendi topraklarını savunmuyorda terör örgütü mağdurmuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor" dedi.

Mahir Ünal son olarak Cizre'ye girmeye çalışan Selehattin Demirtaş'a seslenerek, "Ülkenin güvenliğini sağlayan asker ve polisin, cizreyi teröristlerden temizleyecek olan güvenlik güçlerimizin yanında yer alman gerekirken neden mayın döşeyen, sivil halkı katleden, insanları zorla dağa çıkartan teröristlerin yanında yer alıyorsun" dedi.
Editör: Haber Merkezi