Afşin Devlet Hastanesi'nde doktor açığı kapanıyor. Değişik dönemlerde yapılan doktor atamalarında Afşin Devlet Hastanesine 5 doktor ataması gerçekleşti.

Afşin Devlet Hastanesi'ne yeni atanan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı görevine başladı. Hastanede, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı sayısı 2 oldu.

71. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası'nda Afşin Devlet Hastanesine, Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları uzmanı, Tıbbi Biyokimya uzmanı ve Deri ve Zührevi Hastalıkları uzmanının ataması gerçekleşti. 71. dönem atamasında Afşin'e atanan uzmanların önümüzdeki günlerde göreve başlaması bekleniyor.

72. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası'nda ise Afşin Devlet Hastanesine Nöroloji Uzmanı atandı. Son yapılan atamalarda Afşin'e 5 uzman doktor atanmış oldu.

Şimdi sıra 'göğüs'te

Türkiye’nin en büyük termik santrallerini sınırları içerisinde barındırmasından dolayı, akciğer ve solunum rahatsızlıklarının had safhaya çıktığı Afşin'de, yaklaşık 1 yıldır göğüs hastalıkları uzmanı ataması yapılmadı.

Solunum sistemi hastalıkları, kalp krizi, astım, akciğer kanseri ve akut solunum sistemi enfeksiyonu gibi hastalıklardan muzdarip olan vatandaşlar mağdur oluyor. Afşin Devlet Hastanesi’nde, göğüs hastalıkları uzmanı olmadığından dolayı hastalar, tedavi için, raporla alması gereken ilaçları yazdırmak için, çevre il ve ilçelere gitmek zorunda kalıyor.

Bu durum, hasta ve hasta yakınlarının tepkisine neden oluyor. Afşin'e en kısa zamanda Göğüs Hastalıkları Uzmanının atanması gerekmekte.



 

Editör: Haber Merkezi