MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, TBMMde düzenlediği basın toplantısında üyesi olduğu soruşturma komisyonunun çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında üyesi olduğu soruşturma komisyonunun çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonunun çalışmalarına ilişkin, "Bundan sonra komisyon çalışmalarında nasıl bir yol izlenecek, kimler çağrılacak, kimler dinlenecek bir komisyon üyesi olarak maalesef ki hiçbir bilgimiz yok. Adalet ve Kalkınma Partisi bu dosyaları kapatmak istiyor, üzerini küllendirmek istiyor" dedi.

MHP olarak komisyonunun çalıştırılması ve iddialara ilişkin gerçeklerin ortaya çıkmasından yana olduklarını vurgulayan Dedeoğlu, "Biz benimsemediğimiz halde bir alt komisyon kuruldu. Bu alt komisyon İstanbul'da bir çalışma yaptı, 13 kişiyi dinlemek istedi. Ancak daha önce almış olduğumuz prensip kararlarında İstanbul'da kimse dinlenmeyecekti, ana komisyonda dinlenecekti. Başka bir anlatımla TBMM tanıkları dinlemek üzere İstanbul'a taşındı" değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul'da tanık ifadelerine başvurulmak üzere çalışma yapılmasına tepki gösteren Dedeoğlu, şöyle devam etti:

"MHP olarak rüşvet ve yolsuzluk olaylarının takipçisiyiz ve bunun ortaya çıkması içinde de elimizden gelen bütün mücadeleleri gösteriyoruz. Bundan sonra komisyon çalışmalarında nasıl bir yol izlenecek, kimler çağrılacak, kimler dinlenecek bir komisyon üyesi olarak maalesef ki hiçbir bilgimiz yok. Adalet ve Kalkınma Partisi bu dosyaları kapatmak istiyor, üzerini küllendirmek istiyor. MHP olarak tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunacağız, bunu yapıyoruz."

Gelişmeleri yakından takip ettiklerini aktaran Dedeoğlu, komisyonun ilerleyen günlerdeki çalışmasına göre de tavır alacaklarını belirtti. Dedeoğlu, "Soruşturma komisyonu kurulduktan sonra mahkemelerin hiçbir işlem yapmaması gerekirdi. Ama maalesef birçok insanın dosyalarına takipsizlik kararı verdiler. Bunları yapmaya kanunlar müsait değildi. Biz yaptık oldu felsefesiyle hareket ediyorlar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin de kısa bir değerlendirme yapan Dedeoğlu, Türkiye'nin ekonomik açıdan sıkıntıları bulunduğunu, bu koşullarda kaynakların hiç ihtiyaç olmayan Cumhurbaşkanlığı Saray'ına harcanmasının yanlış olduğunu ifade etti. Binanın kaçak olduğunu, hukuk hiçe sayılarak yapıldığını savunan Dedeoğlu, "Türkiye bütçesinden harcanan bu rakamlar maalesef yetim hakkıdır" ifadelerini kullandı.  
Editör: Haber Merkezi